Αγριεύει ο καιρός τα επόμενα 24ωρα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, λόγω της κακοκαιρίας Κίρκη η οποία θα φέρει έντονες βροχές, καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο θα δημιουργηθεί τις πρωινές ώρες της Τρίτης 27 Οκτωβρίου 2020 στην Ιταλία, θα κινηθεί γρήγορα ανατολικά προς τη χώρα μας και από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 28 Οκτωβρίου 2020 έως τις βραδινές ώρες της Πέμπτης 29 Οκτωβρίου 2020, θα προκαλέσει την κακοκαιρία Κίρκη.Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, η κακοκαιρία Κίρκη, θα επηρεάσει με τοπικά έντονες βροχές και καταιγίδες τα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας μας ανήμερα της Εθνικής Επετείου (Τετάρτη 28/10), όπως απεικονίζεται στους παρακάτω χάρτες. Παράλληλα, το διήμερο της κακοκαιρίας Κίρκη, οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί και τοπικά στο Νότιο Αιγαίο θυελλώδεις έως 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Να επισημανθεί, ότι παρότι η κακοκαιρία θα έχει σύντομο χαρακτήρα, τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα.

Στον πρώτο πίνακα που ακολουθεί, αναγράφονται τα εκτιμώμενα ύψη βροχόπτωσης για τις πρωινές ώρες και στον δεύτερο πίνακα τα αντίστοιχα για τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 28 Οκτωβρίου 2020, σύμφωνα με το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.Μεταβολή του καιρού προβλέπεται από αργά το βράδυ της Τρίτης 27 Οκτωβρίου 2020 και από τα δυτικά – νοτιοδυτικά, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ. Επιπλέον, κακοκαιρία θα επικρατήσει την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020 στις περισσότερες περιοχές της χώρας με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους.

«Την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020, πριν το μεσημέρι, σε νότιο Ιόνιο, Πελοπόννησο, και στη δυτική Κρήτη, θα επιδεινωθεί ο καιρός με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές», λέει ο μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου. »Μέχρι το απόγευμα και το βράδυ, τα φαινόμενα θα φτάσουν πιο ανατολικά – βορειοανατολικά. Την Πέμπτη αυτό το σύστημα θα κινηθεί ακόμη πιο ανατολικά, και μόνο τις πρωϊνές ώρες θα έχουμε κάποιες διάσπαρτες μπόρες. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, όμως, ο καιρός θα βελτιωθεί σχεδόν παντού», λέει ο ίδιος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ