Ο τραγικός απολογισμός του κυκλώνα έφτασε, πέραν των τεράστιων υλικών καταστροφών, τους τρεις νεκρούς αλλά και μια αγνοούμενη. Παρ’ ότι το Σάββατο βρέθηκε το όχημά της, τα ίχνη της δεν έχουν ακόμα βρεθεί. Η 43χρονη φέρεται να μην συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις της αστυνομίας και, στην προσπάθειά της να περάσει ένα επικίνδυνο πέρασμα, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Η τοπική κοινωνία έχει κινητοποιηθεί με εθελοντές να συμμετέχουν στην έρευνα για τον εντοπισμό της, στηρίζοντας τους 28 πυροσβέστες που επιχειρούν στην περιοχή με 28 οχήματα και 3 drones. Η έρευνα παραμένει άκαρπη λόγω της δυσκολίας της περιοχής, καθώς υπάρχουν παραπόταμοι, αλλά και ο μεγάλος όγκος του νερού.Οι νεκροί έφτασαν τους τρεις, όταν μετά την ηλικιωμένη γυναίκα στα Φάρσαλα και ένας 63χρονος κτηνοτρόφος που έχασαν τη ζωή τους, ο δεύτερος άνδρας που αγνοούνταν εντοπίστηκε χωρίς αισθήσεις από την πυροσβεστική υπηρεσία. Ο άτυχος άνδρας έχασε τη ζωή του όταν βρέθηκε κάτω από την σκεπή του σπιτιού του, η οποία κατέρρευσε.ι υλικές καταστροφές είναι ασύλληπτες, με χωριά όπως το Μακρυχώρι και τα Καλογριανά να έχουν ”πνιγεί” από τους τεράστιους όγκους νερού. Οι ίδιοι οι κάτοικοι συμμετέχουν στις προσπάθειες καθαρισμού των δρόμων. Στο χωριό Μουζάκι, κατέρρευσε ένα μέρος του Κέντρου Υγείας, ενώ οι καταστροφές στους δρόμους και σε σπίτια είναι τεράστιες. Ταυτόχρονα, σε περιοχές στο δήμο Παλαμά η στάθμη του νερού βρίσκεται σε οριακό σημείο. Οι περιοχές αυτές, Βλοχός και Μεταμόρφωση, είχαν υποστεί ανυπολόγιστες καταστροφές το 1994, πάλι από πλημμύρες.Μέτρα ανακούφισης για τους πληγέντες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να επισκεφθεί τα χωριά που υπέστησαν καταστροφές, με σκοπό να εκτιμήσει την κατάσταση. Ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την πόλη της Θεσσαλίας, πριν την συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και θα συναντήσει τους τοπικούς φορείς, με σκοπό να γίνει αποτίμηση των ζημιών και να συζητηθούν τα μέτρα ανακούφισης, αλλά και το σχέδιο αποκατάστασης της περιοχής.

Ο Τσίπρας επισκέπτεται την Καρδίτσα

Ο Αλέξης Τσίπρας, με την σειρά του, θα μεταβεί στην Καρδίτσα για να μιλήσει ο ίδιος με τοπικούς φορείς και να εκτιμήσει το μέγεθος των ζημιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ