22/12/2022 07:02 

Ιστορική ομιλία Ζελένσκι στο Κογκρέσο: Η στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ είναι «επένδυση», όχι «ελεημοσύνη» (βίντεο)

Δεκτός με θερμά χειροκροτήματα έγινε στο Καπιτώλιο ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι για την ομιλία του σε ειδική συνεδρίαση του Κογκρέσου προκειμένου να πείσει βουλευτές και γερουσιαστές να εξακολουθήσουν να χρηματοδοτούν τον αγώνα της πατρίδας του απέναντι στους ρώσους εισβολείς.

Ύστερα από τη συνάντηση που είχε στον Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο Ζελένσκι κλήθηκε να πείσει ένα δικομματικό ακροατήριο, στο πρώτο γνωστό ταξίδι του εκτός Ουκρανίας από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή της στα τέλη Φεβρουαρίου.

Τη συνεχή υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στον αγώνα της Ουκρανίας για την “ανεξαρτησία και την ελευθερία” της και την ενίσχυση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, ζήτησε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ενώπιον του Κογκρέσου.

Η αμερικανική στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία δεν είναι «ελεημοσύνη» αλλά «επένδυση», είπε χθες Τετάρτη ενώπιον του Κογκρέσου ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στην ομιλία του ενώπιον της ολομέλειας των δύο σωμάτων του κοινοβουλίου, όπου κυριαρχούσαν τα ουκρανικά εθνικά χρώματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ