Πέθανε σε ηλικία 79 ετών ο δημοφιλής τραγουδιστής Δάκης.
Ο Δάκης έδινε μάχη με τον καρκίνο το τελευταίο διάστημα και είχε μπει πολλές φορές στο νοσοκομείο.

Την είδηση έκανε γνωστή μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Twitter η Λουκίλλα Πλέσσα-Καρρέρ.

Γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου 1943 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Το 1963 ήρθε στην Ελλάδα και σχεδόν ένα χρόνο μετά ξεκινά να τραγουδά σε χώρους διασκέδασης και παράλληλα ηχογραφεί το 1964 τον πρώτο του δίσκο στα αγγλικά με τίτλο «Deep in the heart of Athens» και ακολούθησαν δίσκοι που γνώρισαν αμέσως μεγάλη επιτυχία στα Γαλλικά, Ιταλικά και Αγγλικά.
Μιλούσε έξι γλώσσες (ελληνικά, γαλλικά, αγγλικά, ιταλικά, ισπανικά και αραβικά), γεγονός που του έδινε τη δυνατότητα να ερμηνεύει διεθνές ρεπερτόριο.
Συνεργάστηκε με Έλληνες συνθέτες όπως: Μίμης Πλέσσας, Γιάννης Σπανός, Γιώργος Κατσαρός, Γιώργος Χατζηνάσιος, Κώστας Χατζής, Ρόμπερτ Ουίλιαμς, Αλέξης Παπαδημητρίου, Γιώργος Μανίκας, Σάκης Τσιλίκης, Χάρης Χαλκίτης, Βαγγέλης Πιτσιλαδής, Γιώργος Κριμιζάκης, Κώστας Ξενάκης, Γιώργος Θεοφάνους, Νίκος Λαβράνος, Νίκος Καρβέλας, Αλέκος Χρυσοβέργης, Γιώργος Θεοδοσιάδης κ.ά.Έχει συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, στα Θέατρα Βέμπο, Παρκ, Κοτοπούλη-Ρεξ και αλλού. Επίσης, έχει εμφανιστεί σε τηλεοπτικές παραστάσεις και σε Ελληνικές ταινίες όπως «Γοργόνες και μάγκες», «Η θεία μου η χίπισσα» κ.ά.

Άφησε μεγάλες επιτυχίες στο ελληνικό τραγούδι, που τραγουδιούνται ακόμα και σήμερα.
Η κατάσταση της υγείας του τραγουδιστή το τελευταίο διάστημα είχε επιβαρυνθεί, όπως είχαν κάνει γνωστό οι καλοί του φίλοι. Όπως είχε αναφέρει ο Τάκης Σαγιώρ ο τραγουδιστής είχε μείνει μόνο 42 κιλά.

O Τάκης Σαγιώρ είχε γράψει σε ανάρτησή του: «Δυστυχώς τα νέα δεν είναι καλά!!!!!! Ο μεγάλος μας τραγουδιστής, με την βελούδινη φωνή ΔΑΚΗΣ….. δεν είναι καλά! βρίσκεται στο σπίτι του και τον φροντίζουν ο αγαπημένος του εξάδελφος και ο πολύ στενός του φίλος και συνάδελφος του, μαζί με την σύζυγό του, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗΣ!!!! ακόμα κοντά του βρίσκονται ο πιανίστας του «πολλά χρόνια συνεργάτης του» και ένας Αιγύπτιος που φροντίζει το σπίτι!!!! Το τηλέφωνο του » έχει αλλάξει νούμερο» το έχουν 2-3 στενοί του φίλοι!!!! κανείς άλλος δεν πλησιάζει το σπίτι! ήταν επιθυμία του Δάκη, δεν θέλει να τον βλέπουν σε αυτή την κατάσταση και να τον…. λυπούνται!!!!

Δείτε Την συνέντευξη από τις τελευταίες εμφανίσεις του στη Θεσσαλονίκη

Από 2.20 κ κατω

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ