Σε δεκαέξι προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. λίγη ώρα μετά από το πρώτο επεισόδιο που σημειώθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, το βράδυ της Κυριακής, όταν κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους κατά της τρανσοφοβίας, με αφορμή την επίθεση σε άτομα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Ωστόσο δεν υπήρξε καμία σύλληψη και έτσι όλοι οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν όταν κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης ομάδα περίπου 50 κουκουλοφόρων κινήθηκε επιθετικά προς τους συγκεντρωμένους. Μόλις έγιναν αντιληπτοί από την περιφρούρηση της συγκέντρωσης, τα άτομα κυνήγησαν τους κουκουλοφόρους και σημειώθηκαν συμπλοκές. Μάλιστα, ένας νεαρός μπήκε σε κατάστημα εστίασης για να γλιτώσει από αυτούς που τον κυνηγούσαν.
Λίγη ώρα μετά από το παραπάνω περιστατικό σημειώθηκε ένταση έξω από τον κινηματογράφο «Ολύμπιον». Ειδικότερα, κουκουλοφόροι που συμμετείχαν στη συγκέντρωση κατά της ομοφοβικής επίθεσης, αποδοκίμασαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Στεφάνου Κασσελάκη, την ώρα που έφτασε στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και, μεταξύ άλλων, του φώναξαν «σκουπίδι» και τον αποκάλεσαν καταπιεστή.
Λίγα λεπτά αργότερα ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε εναντίον αστυνομικού που βρισκόταν στην είσοδο του κινηματογράφου. Ένας εξ αυτών τον χτύπησε στο πρόσωπο με το κράνος που κρατούσε, ενώ κατάφεραν να αρπάξουν το πηλήκιο.
Λίγη ώρα αργότερα οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία, κατά τη διάρκεια της οποία κουκουλοφόροι έκαναν γυαλιά- καρφιά ένα κατάστημα εστίασης λόγω της εμπλοκής του στην υπόθεση με τη Γεωργία Μπίκα.

Συγκεκριμένα, την ώρα που το κατάστημα ήταν ανοιχτό και γεμάτο κόσμο, κουκουλοφόροι έσπασε τραπέζια, αναποδογύρισαν καναπέδες και προκάλεσαν σοβαρές υλικές ζημιές.

Ελάχιστα λεπτά αργότερα εκτυλίχθηκε και άλλο επεισόδιο με έναν πολίτη ο οποίος συνεπλακη με διαδηλωτές και τότε επενέβησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ