Το μήνυμα πως «δεν θα δεχθούν την υποβάθμιση των πτυχίων τους» έστειλαν από τη Θεσσαλονίκη καλλιτέχνες και σπουδαστές Δραματικών Σχολών, κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης.

Νωρίτερα, πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, δυο ηθοποιοί πραγματοποίησαν ένα καλλιτεχνικό δρώμενο, στέλνοντας το μήνυμα πως «δεν θα τους φιμώσουν».

Όπως λένε, το Προεδρικό Διάταγμα 85 υποβαθμίζει τις σπουδές τους και τους μετατρέπει σε «ανειδίκευτους».

Οι ίδιοι ζητούν ανωτατοποίηση των σπουδών τους και διαμηνύουν πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους προς αυτή την κατεύθυνση. «Ο αγώνας συνεχίζεται. Η υποβάθμιση του πολιτισμού είναι ζήτημα όλης της κοινωνίας», σημειώνουν.

Μεταξύ άλλων οι καλλιτέχνες ζητούν την Άμεση Τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος 85 με την υπαγωγή όλων των καλλιτεχνών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέχρι την επίλυση του ζητήματος στις σπουδές τους αλλά και ανωτατοποίηση των σπουδών στις παραστατικές τέχνες με μοναδικό κριτήριο τον δημόσιο χαρακτήρα.

«Παρότι κινδυνεύουμε να γίνουμε γραφικοί, γιατί παλεύουμε με το παράλογο, σήμερα ολοκληρώνεται ένας τεράστιος κύκλος δράσεων 53 ημερών, ώστε να μην διαλυθεί όλος ο κόπος που έχουμε κάνει. Είναι μια λάθος απόφαση, πρέπει να το διορθώσουν αυτή είναι η γνώμη μας», ανέφερε σε δηλώσεις του ο ηθοποιός και καθηγητής Δραματικής Σχολής, Χρίστος Στυλιανού κατά την συγκέντρωση των διαδηλωτών στο άγαλμα Βενιζέλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ