SAMSUNG

Τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου 2023, επιβεβαιώνουν μέχρι παρόντος την πρόβλεψη που είχε γίνει από πλευράς Fraport νωρίτερα στο έτος, ότι δηλαδή φέτος το Αεροδρόμιο Μακεδονία, το μεγαλύτερο από τα 14 που διαχειρίζεται η εταιρεία, αναμένεται να πιάσει τα επίπεδα της επιβατικής κίνησης του 2019.

Εν τούτοις, τα έως σήμερα δεδομένα, δεν θα λέγαμε ότι είναι καθησυχαστικά για τους τουριστικούς φορείς της Θεσσαλονίκης, των δορυφορικών τουριστικών περιοχών και ευρύτερα της Βόρειας Ελλάδας, αφού η περυσινή μεγάλη μείωση του -14,2% στην επιβατική κίνηση, στο δωδεκάμηνο του 2022 και σε σύγκριση πάντοτε με το 2019, κατέδειξε ότι το Αεροδρόμιο Μακεδονία, δεν έχει την επιθυμητή κίνηση παρά τις επενδύσεις που έχουν γίνει σε αυτό, τόσο από πλευράς κράτους (σ.σ. διάδρομοι προσαπογειώσεων) όσο και από πλευράς ιδιώτη επενδυτή (σ.σ. νέο τέρμιναλ και αναβάθμιση παλαιού).

Είχε επισημανθεί ότι το 2022, σε μία χρονιά που ο ελληνικός τουρισμός έκανε ισχυρό come back, με την επιβατική κίνηση συνολικά να ξεπερνάει εκείνη του 2019, το «Μακεδονία» δεν τα πήγε καλά, εμφανίζοντας κάμψη που δεν δικαιολογείται μόνο λόγω των επιπτώσεων της ρωσοουκρανικής κρίσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ