Έπειτα από σχεδόν δύο μήνες και με την κατάσταση στους δρόμους του πολεοδομικού συγκροτήματος να χειροτερεύει λόγω των εργασιών για την κατασκευή του FlyOver, η κυβέρνηση αποφάσισε να επαναδραστηριοποιηθεί. Έτσι συγκλήθηκε η χθεσινή τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχαν τρία κυβερνητικά στελέχη, ο υπουργός Άκης Σκέρτσος και οι υφυπουργοί Νίκος Ταχιάος και Στάθης Κωνσταντινίδης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης και ο επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη Μιχάλης Μπεκίρης.

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή η συζήτηση ήταν εποικοδομητική γι’ αυτό και αποφασίστηκε να επαναληφθεί, πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα. Καταρχάς υπήρξαν κοινές διαπιστώσεις ότι η κατάσταση στην πόλη είναι δύσκολη και πιθανότατα θα γίνει χειρότερη το επόμενο διάστημα όταν θα εξελιχθούν οι εργασίες επί του οδοστρώματος της περιφερειακής καθώς αυτή τη στιγμή οι παρεμβάσεις γίνονται εκτός του πεδίου. Επίσης, σε τρεις, τέσσερις μήνες αναμένεται μεγαλύτερος κυκλοφοριακός φόρτος εξ αιτίας της καθόδου των τουριστών από τις βαλκανικές χώρες προς τη Χαλκιδική οι οποίοι διέρχονται αναγκαστικά από την περιφερειακή ή και μέσα από την πόλη.

Το δεύτερο που προέκυψε κατά τη συζήτηση ήταν ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη, αλλά και κανένα περιθώριο να σταματήσει προσωρινά το έργο και να συνεχιστεί προς το τέλος του χρόνου, αφού θα έχει λειτουργήσει, στο μεταξύ και το μετρό. Κατά συνέπεια η συνέχιση της συζήτησης επικεντρώθηκε στα μέτρα και στις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν ώστε να μετριαστούν οι κυκλοφοριακές επιπτώσεις σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πολεοδομικού συγκροτήματος. Εκεί το πρώτο που αποφασίστηκε είναι να επανασυσταθεί το περίφημο «συντονιστικό» το οποίο λειτουργούσε ως το τέλος Νοεμβρίου, αλλά στη συνέχεια αυτοκαταργήθηκε. Συνεδρίαζε άπαξ εβδομαδιαίως υπό τον ΥΜΑΘ και με τη συμμετοχή φορέων όπως ο ΟΣΕΘ, η Περιφέρεια κ.λπ. Αυτή τη φορά αποφασίστηκε ότι θα μετέχει σ’ αυτό και εκπρόσωπος του δήμου Θεσσαλονίκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ