Μεταξύ οικονομικής καχεξίας των πολιτών και καλπάζουσας παραλλαγής Όμικρον…στριμώχνεται η αγορά της Θεσσαλονίκης με τις γενναίες εκπτώσεις (πάνω από 60%), προς το παρόν τουλάχιστον, να μην αποδίδουν τα προσδοκώμενα για το λιανεμπόριο.

Μέσα σε αυτό ασφυκτικό περιβάλλον οι επαγγελματίες υπολογίζουν έξοδα (την ώρα που η ενεργειακή ακρίβεια βάζει νέο μπελά στο κεφάλι τους) και πενιχρά έσοδα, ατενίζοντας με συγκρατημένη απαισιοδοξία το μέλλον. Παράλληλα προσπαθούν να σώσουν ό,τι σώζεται από τους υπό κατάρρευση τζίρους με τις εκπτώσεις (που θα διαρκέσουν έως τα τέλη Φλεβάρη) να μην βοηθούν ιδιαίτερα μέχρι στιγμής ενώ και οι γιορτές έδωσαν κάποιες ανάσες αλλά η επέλαση της Όμικρον τις έκοψε…απότομα.

Υπό αυτό το πρίσμα, τον βηματισμό και τους ρυθμούς του παλεύει να βρει το λιανεμπόριο της Θεσσαλονίκης, μέσα σε ένα αβέβαιο πανδημικό περιβάλλον. Μετά από διαρκή πισωγυρίσματα, παλινωδίες, click away και click inside που ταλαιπώρησαν καταναλωτές και εμπόρους και αλλεπάλληλα άνοιξε – κλείσε, η αγορά της πόλης προσπαθεί να ξαναβρεί τον παλμό της, επιχειρώντας να μαζέψει τα συντρίμμια που άφησε και αφήνει η υγειονομική κρίση. Στον μαραθώνιο αγώνα της ανάταξης συμβάλλουν και οι διαρκείς παρατάσεις που δίνονται στην έναρξη αποπληρωμής των κορονοχρεών.

Ο εμπορικός κόσμος ισορροπεί σε τεντωμένο σχοινί με την κατάστασή του να είναι κρίσιμη αλλά σταθερή ενώ το τελευταίο διάστημα αν και είχε αποκατασταθεί μία κάποια… κανονικότητα στη λειτουργία της αγοράς, αυτή συνεχώς πάει να ανατραπεί. Πολλές επιχειρήσεις του λιανεμπορίου κρέμονται από μία κλωστή, καλούμενες να ανταπεξέλθουν σε έναν σκληρό χειμώνα που θα παλέψουν για την επιβίωση. Ένα διαρκές Σισύφειο μαρτύριο που μοιάζει να μην έχει ορατό τέλος…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ