Ελεύθερη πρόσβαση στις λεωφορειογραμμές, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου, ζητούν οι οδηγοί ταξί της Θεσσαλονίκης, προκειμένου, όπως υποστηρίζουν, να μετακινούνται οι πολίτες πιο γρήγορα και πιο φθηνά. Στο πλαίσιο αυτό ζήτησαν συνάντηση με τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα, ενώ απέστειλαν επιστολή με το αίτημά τους στο δημοτικό συμβούλιο του κεντρικού δήμου.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει απαγορευτικό και τα ταξί δεν μπορούν να μπαίνουν στις λεωφορειολωρίδες από τις 6.30 έως τις 9.30 το πρωί και από τις 2 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα. Ωστόσο, σύμφωνα με το Σωματείο Ιδιοκτητών Επιβατηγών Αυτοκινήτων Ταξί Θεσσαλονίκης “Ο Ερμής”, σε αυτές τις ώρες αιχμής τα ταξί είναι “μπλοκαρισμένα” στην κίνηση μαζί τα υπόλοιπα Ι.Χ. αυτοκίνητα, “με αποτέλεσμα ο πολίτης να αργεί να φτάσει στο προορισμό του και το κόστος της διαδρομής του ν’ αυξάνεται”.

“Ζητούμε από το δήμο Θεσσαλονίκης να συναινέσει, ώστε μαζί με το υπουργείο Μεταφορών να δοθεί επιτέλους μία λύση. Το ταξί, τα τελευταία χρόνια, σ’ αυτήν την παρατημένη πόλη έχει λύσει προβλήματα. Θέλουμε να βοηθηθεί το ταξί και ο πολίτης. Να υπάρχει ελεύθερη και χωρίς ωράριο πειθαρχημένη διέλευση επί 24ώρου βάσεως από τις λεωφορειογραμμές και μόνιμα χωρίς χρονικό περιορισμό” ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Κλήμης Λεοντιάδης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ