Με τριακόσιους τριάντα επιβάτες φτάνει το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της χρονιάς στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου. Αμερικανοί οι περισσότεροι θα ξεναγηθούν στα αξιοθέατα της πόλης ενώ κάποιοι εξ’ αυτών θα επισκεφτούν και τους κοντινούς αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της Κεντρικής Μακεδονίας, τη Βεργίνα, το Δίον, την Πέλλα.

Χρονιά ρεκόρ αναμένεται η φετινή σε αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης με 55 προσεγγίσεις, έναντι 17 το 2021, από 11 διαφορετικές εταιρίες με 15 διαφορετικά κρουαζιερόπλοια. Σύμφωνα δε με εκτιμήσεις της αγοράς, οι επιβάτες που αναμένεται να φτάσουν στη Θεσσαλονίκη, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, θα αγγίξουν τους 50.000, νούμερο ρεκόρ, όπως ακούγεται, των τελευταίων τουλάχιστον 12 ετών.

Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο, όπως άλλωστε ανακοίνωσε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας που είχε με στελέχη του ΟΛΘ αλλά και της Fraport Greece, θα προσεγγίσει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου, στις 07.30 π.μ. και σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες του GRTimes.gr θα μεταφέρει 330 επιβάτες, κυρίως Αμερικανούς, Καναδούς αλλά και από άλλες εθνικότητες.

Πρόκειται για το κρουαζιερόπλοιο Viking Sky, της εταιρίας Viking, συνολικής χωρητικότητας 930 επιβατών, το οποίο θα έρθει από το Βόλο, θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη έως τις 10 το βράδυ, όπου και θα αναχωρήσει για τον επόμενο προορισμό του, το Κουσάντασι στα παράλια της Τουρκίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ