Στα σχοινιά, χωρίς να διαφαίνεται άμεση προοπτική ανάκαμψης εξακολουθεί να βρίσκεται το λιανεμπόριο καθώς τα ταμεία των μαγαζιών της Θεσσαλονίκης υποφέρουν, με τους εμπόρους στα πρόθυρα της απόγνωσης. Οι ελπίδες εναποτίθενται στις θερινές εκπτώσεις που ξεκινούν σήμερα και θα διαρκέσουν έως τις 31 Αυγούστου, ενώ την επόμενη Κυριακή 17 Ιουλίου, τα καταστήματα μπορούν να είναι ανοικτά σε όλη τη χώρα από 11πμ έως 8μμ.
Η κίνηση, αν εξαιρέσουμε τις αλυσίδες, καταγράφει χαμηλές πτήσεις (ειδικά τις καθημερινές) με την αγορά να διολισθαίνει μεταξύ ακρίβειας που κατατρώει το διαθέσιμο εισόδημα και οικονομικής δυσπραγίας των πολιτών με την πανδημία πλέον να έχει σχεδόν… ξεχαστεί. Οι μέρες για τους μικρομεσαίους κι ενώ έρχεται ένας σκληρός χειμώνας, κυλούν βασανιστικά αργά με τους περισσότερους να βράζουν στο ζουμί τους, την ώρα που η ακρίβεια και οι καλοκαιρινοί ρυθμοί που επικρατούν σιγά – σιγά λειτουργούν ανασχετικά για εξορμήσεις στην αγορά.

Οι επαγγελματίες για τους οποίους ούτε το Πάσχα ούτε οι ενδιάμεσες εκπτώσεις έφεραν την πολυπόθητη ανάσταση επιχειρούν με δυνατές εκπτώσεις (ενδεχομένως να αγγίξουν και το 70%) να αντιστρέψουν το κλίμα και να πάρουν ανάσες επιβίωσης αν και οι προσδοκίες τους είναι αρκετά συγκρατημένες.

«Ελπίζουμε να βελτιωθεί έστω και λίγο ο τζίρος μας, η κατάσταση στην αγορά είναι τραγική, μας τρομάζουν το φθινόπωρο και ο χειμώνας που έρχονται», σημειώνει ο πρόεδρος του ΕΣΘ, Παντελής Φιλιππίδης που εκτιμά πως οι εκπτώσεις θα ξεπεράσουν το 50%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ