Το ηλεκτρικό λεωφορείο ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης από την πλατεία Ελευθερίας, στο τέρμα των λεωφορείων του ΟΑΣΘ, επί της οδού Μητροπόλεως, παρουσία δημοσιογράφων.Το λεωφορείο πραγματοποίησε ένα σύντομο δρομολόγιο στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα κινήθηκε στην οδό Μητροπόλεως, έκανε μια στάση στον Λευκό Πύργο και στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς την οδό Τσιμισκή και επέστρεψε στο ίδιο σημείο, για την αποβίβαση των επιβατών.Το κάθε ένα από τα έξι λεωφορεία, που πραγματοποιούν τα δοκιμαστικά δρομολόγια, είναι φορτωμένο με σακιά άμμου, βάρους 2,5 τόνων. Το βάρος αυτό αντιστοιχεί σε ένα μισογεμάτο λεωφορείο και θα μεταφέρεται καθ’ όλη τη διάρκεια των δοκιμαστικών.

Η ολοκλήρωση των δοκιμαστικών θα γίνει μόλις το κάθε ένα από τα έξι λεωφορεία διανύσει 5.000 χιλιόμετρα, δηλαδή, όπως υπολογίζεται, στο τέλος Απριλίου. Αμέσως μετά θα παραληφθούν από το Ελληνικό Δημόσιο και θα δοθούν στον ΟΑΣΘ.
Τα έξι λεωφορεία φορτίζονται από δύο φορτιστές, οι οποίοι τοποθετήθηκαν προσωρινά στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ, στη Σταυρούπολη. Τις επόμενες εβδομάδες, μόλις ολοκληρωθούν τα δοκιμαστικά, οι δύο φορτιστές θα μεταφερθούν σε διπλανό οικόπεδο, όπου κατασκευάζεται ο σταθμός φόρτισης των 110 ηλεκτρικών λεωφορείων και θα εγκατασταθούν μόνιμα και οι 55 φορτιστές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ