Τα χαμόγελα, έστω και συγκρατημένα, μπορεί να επέστρεψαν στους ανθρώπους της εστίασης στη Θεσσαλονίκη μετά την άρση της απαγόρευσης στο ωράριο και την έξοδο της εστίασης από τo…mute, ωστόσο το τσουνάμι αυξήσεων σε ενέργεια και πρώτες ύλες τα έκοψε απότομα με την κατάσταση στον κλάδο να παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη.

Οι επαγγελματίες της εστίασης μπορεί να βλέπουν πως διαμορφώνονται οι συνθήκες για σχετική επιστροφή στην κανονικότητα με τους περιορισμούς οι οποίοι εξακολουθούν να ισχύουν (διασκέδαση αποκλειστικά για καθήμενους και με αποστάσεις) να μην δημιουργούν ανυπέρβλητα εμπόδια για να δουλέψει ο κλάδος και να ρεφάρει μέρος των απωλειών αλλά έρχονται αντιμέτωποι με την οικονομική δυσπραγία των πελατών.

«Δεν υπάρχει φως, τα μαγαζιά παραμένουν κλειστά ουσιαστικά. Το βασικότερο πρόβλημα είναι οι αυξήσεις σε ενέργεια και πρώτες ύλες, καταδικάζουν τον κλάδο ενώ οι ανατιμήσεις επηρεάζουν και τους πελάτες, η κίνηση έχει πέσει στα τάρταρα. Όσοι παίρνουν αποφάσεις είναι ανίδεοι, δεν ξέρουν τι γίνεται στην αγορά» τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ-Μπαρ του νομού Θεσσαλονίκης, Γιάννης Φιλοκώστας, επιμένοντας στην ανάγκη λήψης δραστικών μέτρων.

Παράλληλα, σημειώνει πως «με το κύμα αυξήσεων οι πελάτες που έχουν οικογένειες σκέφτονται σοβαρά τις εξόδους τους, δεν τους μένει τίποτα», υπογραμμίζοντας ότι «ακόμα και τα Σαββατοκύριακα που αυξάνεται η κίνηση είναι η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με τα αντίστοιχα του 2019. Τις καθημερινές δεν κουνιέται φύλλο».Ο κ.Φιλοκώστας καταλήγοντας, αναφέρει πως «συναντώ συνέχεια συναδέλφους που σκέφτοναι πως θα πουλήσουν το μαγαζί τους, δεν έχουν αντοχές πλέον».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ