Στα χωριά μεταξύ Καρδίτσας και Τρικάλων όπου το ύψος του νερού έφτασε στα 3 μέτρα, έχει εξαφανίσει στην κυριολεξία ολόκληρους οικισμούς κι οδήγησε τους κατοίκους να αναζητήσουν καταφύγιο στις στέγες των σπιτιών τους, επικεντρώνονται σήμερα όλες οι προσπάθειες των υπηρεσιών για απεγκλωβισμούς και διασώσεις.

Οι ώρες είναι κρίσιμες με τα σωστικά συνεργεία να δίνουν στην κυριολεξία πλέον μάχη με τον χρόνο προκειμένου να εντοπίσουν και να προσεγγίσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στους εγκλωβισμένους στα χωριά του θεσσαλικού κάμπου.

Χαρακτηριστικό είναι πως οι επιχειρήσεις διάσωσης και απεγκλωβισμού από την ΕΜΑΚ και ειδικές δυνάμεις του στρατού συνεχίζονταν όλη τη νύχτα, με τους διασώστες να βγάζουν στα χέρια τους ανθρώπους από πλημμυρισμένα σπίτια.

Όπως δήλωσε λίγο πριν τις 6 το πρωί της Παρασκευής ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, το μεγαλύτερο βάρος των διασώσεων θα πέσει σήμερα σε 8 χωριά στην Καρδίτσα (Αγία Τριάδα, Καλογριαννά, Ριζοβούνι, Αγναντερό, Μεταμόρφωση, Κοσκινά, Μαραθέα, Βλόχο) όπου βρίσκονται εγκλωβισμένοι εκατοντάδες κάτοικοι ενώ άλλοι μετακινήθηκαν ακόμα και σε στέγες προκειμένου να γλιτώσουν από τα νερά.Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Αγοραστός η επιχείρηση σήμερα, Παρασκευή, θα γίνει με 15 ελικόπτερα που θα πετούν σε κύκλους, 47 βάρκες του στρατού, εθελοντές που βρίσκονται στην περιοχή με βάρκες, πέντε ερπυστριοφόρα του στρατού και Hummer.

Η μεγάλη αγωνία και ο φόβος όλων είναι για το τι θα αποκαλυφθεί μόλις πέσει η στάθμη των υδάτων που έφερε η κακοκαιρία Daniel και οι δυνάμεις διάσωσης αποκτήσουν πρόσβαση στα σπίτια που έχουν καλυφθεί από λάσπη. Αυτή την ώρα ο αριθμός των αγνοουμένων δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί με ακρίβεια, καθώς υπάρχει αδυναμία επικοινωνίας με αρκετές περιοχές. Όπως και δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια η κατάσταση όλων των εγκλωβισμένων που αναμένουν βοήθεια.

Με αυτά τα δεδομένα ο φόβος να αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων είναι ο εφιάλτης των δυνάμεων που δρουν στο πεδίο αλλά και των επιτελών που συντονίζουν τις επιχειρήσεις.

Ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους έξι ενώ εκατοντάδες ειναι οι εγκλωβισμένοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ