Με τη φράση είναι χρέος όλων μας να προστατεύουμε τη Δημοκρατία ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρεται στα θεσμικά αναχώματα που επιχειρεί να υψώσει η κυβέρνηση 50 ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές με το υπόμνημα 200 σελίδων που κατέθεσε η ΝΔ στο Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου, ζητώντας να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες από τη νέα αυτή εκλογική διαδικασία επικαλούμενη τον νόμο για την «πραγματική ηγεσία» των κομμάτων, που όπως υποστηρίζει, ασκείται από τον έγκλειστο νεοναζί Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος έχει καταδικαστεί για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

«Οι μέχρι στιγμής εξελίξεις δικαιώνουν τη νομοθετική πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας, πριν από ένα χρόνο, βάσει της οποίας ο Άρειος Πάγος έκρινε πανηγυρικά ότι εγκληματικές οργανώσεις περιβαλλόμενες τον μανδύα πολιτικού κόμματος δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ημερομηνία – κλειδί είναι η 24η Απριλίου όπου το αρμόδιο τμήμα θα προχωρήσει στην ανακήρυξη των κομμάτων που θα συμμετέχουν στις ευρωεκλογές και μένει να διαφανεί ποια απόφαση θα λάβει τελικά για τους Σπαρτιάτες, ενώ μια αρνητική απόφαση για τη συμμετοχή τους θα συμπαρασύρει και την αναμενόμενη απόφαση του εκλογοδικείου, το οποίο εξετάζει βάσει ενστάσεων κατά της νοµιµότητας της εκλογής των κοινοβουλευτικών στελεχών των «Σπαρτιατών».Το υπόμνημα ξεκινά με την επισήμανση ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ιστορική παρακαταθήκη προστασίας της Δημοκρατίας απέναντι στους εχθρούς της.Παρουσιάζει το εφαρμοστέο νομοθετικό πλαίσιο ως προς την ανακήρυξη συνδυασμών και την εφαρμογή του από τη νομολογία, η οποία επιβεβαιώνει τη συμβατότητά του με το ισχύον Σύνταγμα.
Αναπτύσσει με τεκμηριωμένα στοιχεία την αλληλουχία των γεγονότων κατά την προεκλογική περίοδο του 2023, κατά το διάστημα μετά από τις βουλευτικές εκλογές και ενόψει των δημοτικών εκλογών καθώς και μέχρι σήμερα. Αναδεικνύει έτσι τον ρόλο του Ηλία Κασιδιάρη ως πραγματικού ηγέτη του κόμματος «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» από την ημέρα της παροχής στήριξης σε αυτό έως και σήμερα.
Το χαστούκι και οι αφορισμοί
Δύο σφοδρές επιθέσεις κατά στελεχών της ΝΔ για την ψήφιση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις και έθεσαν σε εγρήγορση τον κομματικό μηχανισμό ενόψει του εκκλησιασμού της Μεγάλης Εβδομάδας και γενικά την περίοδο των εορτών του Πάσχα. Υποψήφια βουλευτής της Νίκης – η οποία στη συνέχεια διαγράφηκε- έβρισε και χαστούκισε την βουλευτή Καβάλας της ΝΔ, Αγγελική Δεληκάρη μέσα σε εκκλησία. «Οι συμπεριφορές μίσους και διχασμού δεν μπορεί να έχουν καμία σχέση με τη πίστη και τη θρησκεία» επισήμανε σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και πρόσθεσε: τα κόμματα που επικαλούνται την αγάπη και τον χριστιανικό λόγο – στοιχεία που αφορούν συνολικά την ελληνική κοινωνία – δεν αποβλέπουν παρά μόνο στην καπηλεία».

Παρόμοιο περιστατικό αυτή τη φορά με «πρωταγωνιστή» ιερέα συνέβη στην Πάτρα. Ο ιερέας αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών επιτέθηκε λεκτικά στην υφυπουργό Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου χρησιμοποιώντας έντονο ύφος, αφορισμούς κατάρες τροφοδοτώντας την ένταση. Η ίδια αποχώρησε κακήν κακώς για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Στον δρόμο προς την 9η Ιουνίου η ΝΔ θα επιχειρήσει να απομονώσει με το λόγο των στελεχών της ακραία στοιχεία και γενικά πολιτικούς σχηματισμούς που επιχειρούν να καπηλευτούν την πατρίδα, την οικογένεια, τη θρησκεία, εξηγώντας στους πολίτες ποιοι είναι οι πραγματικοί πατριώτες και πώς το αποδεικνύουν στην πράξη αλλά και προτάσσοντας στο δημόσιο λόγο τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει από την κυβέρνηση για τη στήριξη της οικογένειας, με τελευταία τη χορήγηση επιδόματος μητρότητας σε μη μισθωτές μητέρες και με αναδρομική ισχύ από το 2023.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ