Θερμαϊκός: Εντοπίστηκαν νεκρά ζώα-Αίτημα δήμου για τον καθαρισμό

Οι έντονοι άνεμοι που έπνεαν χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη, σε συνδυασμό με τα μεγάλα κύματα που επήλθαν μετά την άμπωτη, δημιούργησαν μια αποκαρδιωτική πρωινή εικόνα για τη «βιτρίνα» της Θεσσαλονίκης, που δεν είναι άλλη από τη νέα παραλία.

Αποτέλεσμα των μεγάλων κυμάτων που «έσκαγαν» στα τσιμεντένια κράσπεδα της παραλίας, ήταν να ξεβραστούν στην επιφάνεια της θάλασσας, μια νεκρή χελώνα καρέτα – καρέτα, καθώς επίσης και ένας νεκρός πελεκάνος σε προχωρημένη σήψη.

Οι εικόνες δημοσιοποιήθηκαν το πρωί στη σελίδα τoυ Σωματείου «Φίλοι του Ιστορικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης», προκαλώντας την άμεση αντίδραση της αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος του δήμου, η οποία πάντως -προς το παρόν- δεν έχει αρμοδιότητα καθαρισμού στο Θερμαϊκό Κόλπο.

«Αντιμετωπίζουμε πολύ συχνά τέτοιου είδους ζητήματα. Η χελώνα ήταν νεκρή και ξεβράστηκε πιθανότατα από περιοχή του δήμου Δέλτα, καθώς και ο πελεκάνος, λόγω του έντονου κυματισμού που δημιουργήθηκε χθες από τους σφοδρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή του Θερμαϊκού. Εμείς από την πλευρά μας ενημερώσαμε άμεσα τον συνεργάτη του δήμου τον κ. Τασιώρη, δουλειά του οποίου είναι να περισυλλέγει τα νεκρά ζώα, τα οποία στη συνέχεια αποτεφρώνονται σε συγκεκριμένους χώρους. Αυτό συνέβη άμεσα και σήμερα» τονίζει ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Δημητριάδης.Παρά την περιορισμένη ευθύνη του δήμου στον τομέα καθαρισμού του Θερμαϊκού, η αντιδημαρχία Περιβάλλοντος δε μένει με σταυρωμένα τα χέρια. Όπως εξηγεί ο Σωκράτης Δημητριάδης, αυτό το διάστημα υπάρχουν προχωρημένες συζητήσεις με εξειδικευμένη εταιρεία για τη δωρεά ενός drone, το οποίο θα βελτιώσει πολύ την κατάσταση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ