Θεοδωρίδου: Το εμβόλιο της γρίπης μπορεί να γίνει ταυτόχρονα με το εμβόλιο του κορωνοϊού
Στη σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού, αναφέρθηκε κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

«Όσοι πρέπει να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της γρίπης πρέπει να το κάνουν έγκαιρα με τα γνωστά και ασφαλή αντιγριπικά εμβόλια, να μην υπολογίζουν χρονοδιαστήματα μεταξύ του εμβολίου γρίπης και των άλλων εμβολίων, για να μπορέσουν να είναι προστατευμένοι από μία λοίμωξη που δεν ξέρουμε εάν συμπέσει με λοίμωξη απ’ τον κορωνοϊό ποια επίδραση μπορεί να έχει στην υγεία τους», τόνισε η κα Θεοδωρίδου.

Υπογράμμισε ότι ο αντιγριπικός εμβολιασμός δεν παρεμβαίνει στο σχήμα των εμβολιασμών των υπολοίπων εμβολίων. Το εμβόλιο της γρίπης μπορεί να γίνει και ταυτόχρονα με το εμβόλιο του κορωνοϊού ή και άλλα εμβόλια όπως του πνευμονιόκοκκου, είπε. Ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει διασταυρούμενη προστασία μεταξύ της Covid-19 και της γρίπης. “Αρκετοί νομίζουν ότι κάνοντας ένα από τα δύο εμβόλια προστατεύονται και από τις δύο λοιμώξεις. Είναι δύο τελείως ξεχωριστές λοιμώξεις με τελείως ξεχωριστή πορεία και πρόγνωση”, τόνισε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ