Την 217η ημέρα του πολέμου, το Ισραήλ πολλαπλασιάζει σήμερα τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας μετά την αποχώρηση, δίχως συμφωνία, της ισραηλινής αντιπροσωπείας κι αυτής της Χαμάς από το τραπέζι των έμμεσων διαπραγματεύσεων με σκοπό να υπάρξει εκεχειρία και να αποτραπεί ισραηλινή χερσαία επίθεση στη Ράφα.

Τις πρώτες πρωινές ώρες ομάδες του Γαλλικού Πρακτορείου μετέδωσαν πως άκουσαν πυρά πυροβολικού εναντίον της Ράφας και αυτόπτες μάρτυρες μίλησαν για αεροπορικούς βομβαρδισμούς στην πόλη της Γάζας και στον καταυλισμό προσφύγων Τζαμπάλια, στον βορρά.
Για την επίτευξη του σκοπού αυτού, ο ισραηλινός πρωθυπουργός χαρακτηρίζει απαραίτητο να διεξαχθεί ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Ράφα, όπου κατ’ αυτόν κρύβονται τα «τελευταία τάγματα» του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος, αλλά έχουν επίσης βρει καταφύγιο κάπου 1,4 εκατ. Παλαιστίνιοι, στη μεγάλη πλειονότητά τους εκτοπισμένοι από άλλες περιοχές, εξαιτίας του πολέμου.

Αψηφώντας τις διεθνείς προειδοποιήσεις, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις διεξάγουν από την Τρίτη «στοχευμένες» επιχειρήσεις στην ανατολική Ράφα, ενώ κατέλαβαν τον έλεγχο της παλαιστινιακής πλευράς του σημείου διέλευσης των συνόρων της Λωρίδας της Γάζας με την Αίγυπτο – κλείνοντας την πιο νευραλγικής σημασίας πύλη εισόδου οχηματοπομπών με ανθρωπιστική βοήθεια στον πολιορκημένο παλαιστινιακό θύλακο.

Ο αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, απείλησε να αναστείλει τις παραδόσεις ορισμένων τύπων βομβών σε περίπτωση μείζονος επιχείρησης στη Ράφα, απευθύνοντας την πιο αυστηρή προειδοποίηση της Ουάσιγκτον -του βασικού προμηθευτή όπλων του Ισραήλ- από την έναρξη της ένοπλης σύρραξης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ