Στη Ρόδο βρίσκεται το πιο διάσημο ανθρωποειδές ρομπότ, Sophia «τιμώντας» με την παρουσία της το The Greek Festival, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο «σμαραγδένιο νησί» και στο ξενοδοχείο Ρόδος Παλάς.

Σύμφωνα με τη Δημοκρατική, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην ελληνική γλώσσα, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τους τρόπους συνεργασίας μεταξύ της τεχνητής νοημοσύνης και της ανθρώπινης νοημοσύνης/νόησης και της συμπλήρωσής τους. Μίλησε για τα ηθικά, δεοντολογικά και νομικά ζητήματα τα οποία προκύπτουν από την ανάπτυξη και τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και δεν έκρυψε τη χαρά της για την επίσκεψή της στη Ρόδο. Σε ερώτηση της «δ», η Σοφία αποκρίθηκε πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία ενός μηχανισμού αντιμετώπισης και διαχείρισης των πάσης φύσεως κρίσεων (βλ. φυσικές καταστροφές) που έχουν άμεσο αντίκτυπο στον τουρισμό, όπως έχει αποδειχθεί κατ’ επανάληψη τα τελευταία χρόνια.

«Είναι η πρώτη φορά που το Greek Festival διοργανώνεται στη Ρόδο με τη συμμετοχή 300 ατόμων που έχουν έρθει στο νησί από οκτώ διαφορετικές χώρες και 15 πόλεις συνολικά. Τις εργασίες του συνεδρίου παρακολουθούν 30 youtubers και influencers, πάνω από 150 media που έχουν μεταδώσει το μήνυμα ότι η Ρόδος είναι έτοιμη να φιλοξενήσει τους επισκέπτες της, μετά τις πυρκαγιές του περσινού καλοκαιρού. Παράλληλα, μέσα από το φεστιβάλ στέλνουμε το μήνυμα ότι η Ρόδος δεν είναι μόνο ο ήλιος και η θάλασσα αλλά και ο πλούσιός της πολιτισμός. Χαιρόμαστε για την επιτυχία του συνεδρίου, παρά την ελλιπή στήριξη από την πλευρά της Πολιτείας. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την παρουσία της Σοφίας στη Ρόδο», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της διοργανώτριας εταιρείας (Victorious Team) κα Ανδριανή Μανέττα.

Επισημαίνεται ότι η Sophia είναι το πιο εξελιγμένο ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) στον κόσμο. Το IQ της είναι ανώτερο του Αϊνστάιν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ