Το Data Center στο οποίο θα επένδυε ο αμερικανικός κολοσσός παραμένει μέχρι και σήμερα στα χαρτιά και αυτό γιατί τα σχέδια του ομίλου της Microsoft «ναυάγησαν» γύρω από την ελληνική θυγατρική της.

Υπενθυμίζεται πως τον Ιανουάριο του 2023 η Microsoft ανακοίνωσε 10.000 απολύσεις, κάτι που φαίνεται να επηρεάζει και τη χώρα, όπως παραδέχτηκε χθες σε δημοσιογράφους ο κ. Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

«Η ανακοίνωση της εταιρείας για 10.000 απολύσεις αναφέρεται σε όλη την Microsoft παγκοσμίως και σε αυτά τα πλαίσια κινούμαστε και εμείς σαν εταιρεία», απάντησε και συνέχισε λέγοντας: «δέσμευση της εταιρείας στην Ελλάδα είναι να συνεχίζουμε να επενδύουμε και να εστιάσουμε όπου χρειάζεται. Αν χρειαστεί να αλλάξουμε τον τρόπο που δουλεύουμε θα το κάνουμε».

Σε ό,τι αφορά στις αποχωρήσεις στελεχών απ’ την θυγατρική ο ίδιος αρκέστηκε να απαντήσει: «Αλλαγές είχαμε πάντα. Κάποιοι άνθρωποι φεύγουν, κάποιοι έρχονται. Οι προτεραιότητες μπορεί να αλλάζουν τόσο σε επίπεδο εταιρείας όσο και των ίδιων των στελεχών που μπορεί να αναζητήσουν κάτι άλλο».

Απατηλό όνειρο οι επενδύσεις
Την ίδια ώρα, ακόμη μία κίνηση της εταιρείας δείχνει πως η μεγάλη επένδυση απομακρύνεται. Συγκεκριμένα, ο τεχνολογικός όμιλος ξενοίκιασε τα γραφεία, όπου στεγαζόταν η Softomotive, η οποία εξαγοράστηκε πριν περίπου τρία χρόνια από τη Microsoft.Η μεγαλύτερη επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα κατά τα 28 χρόνια της παρουσίας της στην Ελλάδα, είναι ακόμα αβέβαιη. Οι εργασίες για την κατασκευή του Data Center, βρίσκονται ακόμα στα χαρτιά, καθώς το μόνο που έχει γίνει από τότε είναι η αγορά ενός κτήματος στα Μεσόγεια. Αυτό είχε πει τουλάχιστον ο διευθύνων σύμβουλος τον Ιούνιο του 2021.

Ο κ. Μιχαλόπουλος δεχόμενος χθες ερώτηση για τις εξελίξεις σε αυτόν τον τομέα έσπευσε να καθησυχάσει λέγοντας πως τελικά φέτος θα είναι η χρονιά που θα προσδιοριστούν όλες οι λεπτομέρειες της επένδυσης, αφού παραδέχτηκε πως άλλα περίμεναν και άλλα έγιναν.«Η επένδυση συνεχίζεται κανονικά. Η δημόσια διαβούλευση για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) ολοκληρώθηκε, πήραμε θετικές συστάσεις απ’ τους φορείς. Τώρα είμαστε σε μία φάση όπου περιμένουμε την έκδοση των Προεδρικών Διαταγμάτων», σημείωσε και κατέληξε λέγοντας:

«Η αλήθεια είναι και εμείς διαφορετικά τα περιμέναμε στην αρχή. Δυστυχώς όμως είμαστε οι πρώτοι που κάνουμε όλη αυτή τη διαδικασία, οπότε και έπρεπε να αντιμετωπιστούν πολλά ζητήματα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ