Για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας μίλησε σε τηλεοπτική της συνέντευξη στη Βεργίνα τηλεόραση στην εκπομπή “σχολιάζοντας την επικαιρότητα” και τον δημοσιογράφο, Στέργιο Καλόγηρο,η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη τονίζοντας πως ευθύνεται η εσωτερική χαλάρωση.
«Η αύξηση των κρουσμάτων , οφείλεται σε εσωτερική χαλάρωση κι όχι στο άνοιγμα του τουρισμού, καθώς μόνο το 10-15% των κρουσμάτων που καταγράφονται, σχετίζεται με τον τουρισμό» είπε.

Ερωτηθείς για το αν η κυβέρνηση σκοπεύει να προχωρήσει στη λήψη νέων μέτρων για την αναχαίτιση της πανδημίας, απάντησε ότι οι ειδικοί αξιολογούν όλα τα δεδομένα και κάθε εβδομάδα αξιολογούνται όλα τα πιθανά μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν.

«Η αύξηση των κρουσμάτων μετά την άρση του lockdown και το άνοιγμα του τουρισμού, ήταν αναμενόμενη και είναι σύμφωνα με τα νούμερα που έδιναν τα διάφορα προγνωστικά μοντέλα» σημείωσε.
Τέλος, υπογράμμισε πως όπως έχει αποδειχθεί, το τελευταίο χρονικό διάστημα και ιδιαίτερα στην περίοδο της καραντίνας, καταγράφηκε μια επιδείνωση των διαταραχών στον τομέα της ψυχικής υγείας και η κυβέρνηση σκοπεύει να την αντιμετωπίσει, αφενός με την ενίσχυση των δομών ψυχικής υγείας και αφετέρου με προγράμματα που θα εξειδικεύονται σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, όπως οι άνεργοι, η τρίτη ηλικία κλπ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ