Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα δεχθεί στην Αθήνα τον Σκοπιανό ομόλογό της Στέβο Πενταρόβσκι. Το διπλωματικό της γραφείο προχωρεί την προετοιμασία μιας επίσημης επίσκεψης στην Αθήνα για τον προσεχή Οκτώβριο, σε μια στιγμή δηλαδή εξαιρετικά ευνοϊκή για τον ξένο Πρόεδρο, αλλά κυρίως για τον Πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ που αντιμετωπίζει κρίσιμες δημοτικές εκλογές.

Να σημειωθεί ότι ο προσδιορισμός της επίσκεψης του Στέβο Πενταρόβσκι τον Οκτώβριο προτάθηκε από την σκοπιανή πλευρά, με προφανή σκοπιμότητα να παρουσιάσει εικόνα σταθερότητας και διεθνούς αποδοχής της χώρας του, κάτι που λειτουργήσει υπέρ του Ζάεφ με τον οποίο προέρχεται από το ίδιο κόμμα.

Η επίσκεψη αυτή, είναι η μόνη «σανίδα σωτηρίας» για την σκοπιανή ηγεσία, καθώς οι ελπίδες τους για προώθηση της υποψηφιότητας για ένταξη στην ΕΕ έχουν καταρρεύσει, εξ αιτίας της αδυναμίας τους να ανταποκριθούν στα κριτήρια εισδοχής, αλλά και λόγω των αντιδράσεων της Βουλγαρίας. Μόνον η Ελλάδα που έχει τους σοβαρότερους λόγους αρνήσεως δεν αντιδρά. Απεναντίας φέρνει τον Πενταρόβσκι στην Αθήνα παρέχοντάς του έμμεση στήριξη και αναγνώριση.

Να θυμίσουμε όμως εδώ, ότι ο Πενταρόβσκι είναι ο Σκοπιανός πολιτικός που όχι μόνον καπηλεύεται συστηματικά το ιστορικό όνομα της Μακεδονίας, ομιλεί όμως ακόμη και για «Μακεδόνες» (εννοεί Σκοπιανούς) στην Ελλάδα και τους παρακινεί να διεκδικήσουν την αναγνώρισή τους ως μειονότητα μαζί με διάφορα ψευδεπίγραφα δικαιώματα προσφεύγοντας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ