Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ενημέρωσε σήμερα τη Δύση πως η Ρωσία είναι έτοιμη από στρατιωτική-τεχνική σκοπιά, φυσικά, για πυρηνικό πόλεμο και προειδοποίησε πως εάν οι ΗΠΑ έστελναν στρατεύματα στην Ουκρανία, η Μόσχα αυτό θα το εξελάμβανε ως μείζονα κλιμάκωση του πολέμου. Μερικές ημέρες πριν από τις εκλογές, που θα διεξαχθούν από τη 15η ως τη 17η Μαρτίου, στις οποίες θεωρείται βέβαιο πως θα εξασφαλίσει νέα 6ετή θητεία, ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας επισήμανε πως δεν θεωρεί ότι θα μπορούσε να ληφθεί βιαστικά η απόφαση να διεξαχθεί πυρηνικός πόλεμος, ούτε βλέπει καμιά ανάγκη να χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα στον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Από στρατιωτική-τεχνική σκοπιά είμαστε, φυσικά, έτοιμοι», ανέφερε ο κ. Πούτιν, 71 ετών, σε συνέντευξή του εφ’ όλης της ύλης στο πρώτο κανάλι της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης και στο πρακτορείο ειδήσεων RIA.Για τον ρώσο πρόεδρο, οι ΗΠΑ αντιλαμβάνονται πως εάν ανέπτυσσαν στρατεύματα σε ρωσικό έδαφος ή στο ουκρανικό, η Ρωσία θα εξελάμβανε την κίνηση αυτή ως «επέμβαση».

Στις ΗΠΑ «υπάρχουν αρκετοί ειδικοί στο πεδίο των ρωσο-αμερικανικών σχέσεων και σε αυτό της στρατηγικής εγκράτειας», ανέφερε ο κ. Πούτιν.

«Κατά συνέπεια, δεν νομίζω πως υπάρχει καμιά βιάση προς αυτόν» (σ.σ.: τον πυρηνικό πόλεμο), αλλά «είμαστε έτοιμοι για αυτόν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ