Νέα ονομασία
Η ονομασία «Covid-19» δόθηκε στον κορονοϊό, όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). «Τώρα έχουμε ένα όνομα για την ασθένεια και είναι το Covid-19», δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ Τεντρός Αντχανόμ Γκεμπρεγέσιους σε δημοσιογράφους στη Γενεύη. Όπως εξήγησε, το «co» αντανακλά στο «corona» (κορώνα), το «vi» στο «virus» (ιός) και το «d» στο «disease» (ασθένεια). «Εάν επενδύσουμε τώρα σε λογικές και τεκμηριωμένες παρεμβάσεις, έχουμε μια ρεαλιστική πιθανότητα να σταματήσουμε την επιδημία του Covid-19. Εάν δεν το κάνουμε, είναι πολύ πιθανό να έχουμε περισσότερες περιπτώσεις -με πολύ μεγαλύτερο κόστος- στα χέρια μας», προειδοποίησε ο ίδιος.

Ο Τέντρος προειδοποίησε ότι το πρώτο εμβόλιο για την καταπολέμηση του Covid-19 ενδέχεται να είναι έτοιμο σε 18 μήνες. «Για αυτό πρέπει να κάνουμε τα πάντα σήμερα, χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα όπλα για να αντιμετωπίσουμε τον ιό», πρόσθεσε. Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση σε όλον τον κόσμο να ενώσει τις προσπάθειές του ώστε να αποφευχθούν και άλλα κρούσματα και πολύ υψηλότερο κόστος. «Ζητούμε από τις χώρες να είναι όσο πιο επιθετικές γίνεται, ακολουθούμε μια στρατηγική περιορισμού», πρόσθεσε.

Ο αριθμός των θυμάτων και των κρουσμάτων αυξάνεται σε εκθετικό βαθμό κυρίως στην Κίνα, αλλά και σε άλλες χώρες, με τους νεκρούς να υπερβαίνουν τους 1.000. Διαβάστε αναλυτικά

Κορονοϊός: Συναγερμός το απόγευμα της Τρίτης στο νοσοκομείο Αττικόν.
Κορονοϊός: Ασθενής, κινεζικής καταγωγής, ο οποίος πρόσφατα ταξίδεψε στην Κίνα, έσπευσε στο νοσοκομείο, καθώς εμφάνισε συμπτώματα που τον ανησύχησαν. Αμέσως στα Επείγοντα σήμανε συναγερμός και ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα. Ο 33χρονος ασθενής διακομίσθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, καθώς, όπως υποστήριξε, εμφάνισε συμπτώματα που τον προβλημάτισαν. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, θα ληφθεί δείγμα, για να διαπιστωθεί αν όντως έχει μολυνθεί από τον φονικό ιό.

Κατά πληροφορίες, ο ασθενής ταξίδεψε πρόσφατα στην Κίνα. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, για 33χρονο Κινέζο, ο οποίος εμφάνισε συμπτώματα βήχα και γρίπης. Στον ασθενή θα γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις, για να διαπιστωθεί εάν φέρει τον ιό. Νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ