Στο πλαίσιο της ΔΕΘ ο Νίκος Ανδρουλάκης πραγματοποίησε την πρώτη του ομιλία ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Και εμφανίστηκε με πατερίτσες, καθώς βρίσκεται ακόμη σε αποθεραπεία, μετά το χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε λόγω του τραυματισμού του στο Ζάππειο.Στην ομιλία του ήδη από την αρχή δήλωσε ότι «η χώρα μπορεί να έχει εναλλακτική πρόταση εξουσίας! Και Αξιόπιστη και προοδευτική. Μια κυβέρνηση σοσιαλδημοκρατική» και τόνισε: «Το δίλημμα των επόμενων εκλογών δεν είναι «Μητσοτάκης ή χάος» αλλά: Δημοκρατική Ανατροπή ή Ανοχή στον Καθεστωτισμό και την αδικία».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέκρινε τόσο τον πρωθυπουργό όσο και τον Αλέξη Τσίπρα πώς «μοιάζουν πολύ στη θέση τους απέναντι στον ίδιο και το ΠΑΣΟΚ» και τους κατηγόρησε για κυνισμό κι έλλειψη ντροπής: «Μοιάζουν τόσο πολύ. Είναι ικανοί να πουν το ίδιο και το αντίθετο χωρίς ντροπή. Γιατί έχουν ένα κοινό πάθος. Το πάθος για την εξουσία. Τους ενώνει ο κυνισμός. Παρακολουθήσεις, εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης, κάλπικα δημοψηφίσματα».

Και συνέχισε λέγοντας: «Έχετε ακούσει για την τερατογένεση της αποστασίας του ‘65; Θυμάστε το ‘89 και το ειδικό δικαστήριο; Την τερατογένεση του αντιμνημονιακού μετώπου εμπαιγμού που στήσατε μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ για να ξεπλυθούν οι ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας; Όλα αυτά είχαν στόχο την παράταξη μας. Είναι χαραγμένα στο πολιτικό DNA μας. Καταβάλλετε αγωνιώδεις προσπάθειες για να αλλοιώσετε την ιστορία, αλλά υπάρχει ιστορική μνήμη. Εμείς δεν πρωταγωνιστήσαμε σε καμία τερατογένεση. Ήσασταν ο θύτης και ήμασταν το θύμα. Γι’ αυτό είμαστε η Δημοκρατική Παράταξη της χώρας. Δεν παίζουμε παιχνίδια με τους θεσμούς και το κράτος δικαίου»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ