Σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα τόσο προς την Τουρκία όσο και προς τη διεθνή κοινότητα για τις προκλήσεις της γειτονικής χώρας, απέστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ σήμερα στη Βουλή.

Συμπαραστεκόμαστε στον αμυνόμενο, αντιστεκόμαστε στην καταπάτηση των συνόρων και στην αναβίωση αυτοκρατορικών οραμάτων που πρόθυμα κάποιοι ενδεχομένως να ήθελαν να μιμηθούν στη γειτονιά μας. Αυτές οι ανιστόρητες ορέξεις και απειλές συντρίβονται στις δικές μας κόκκινες γραμμές”.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα ανήκει παραδοσιακά στην δυτική κοινότητα, επισήμανε ότι είναι οπλισμένη με το Διεθνές Δίκαιο και με τα επιχειρήματά της, με τα οποία συμφωνεί και η παγκόσμια κοινότητα, και η ΕΕ αλλά “και οι φίλοι μας από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού” και προσέθεσε: “Ατσάλινες ασπίδες μας πάντα οι Ένοπλες Δυνάμεις και οι ισχυροί μας σύμμαχοι. Ενώ έχουμε ξεκαθαρίσει ότι τα σύνορά μας έχουν χρώμα γαλανό και όχι γκρίζο. Γαλανό, όμως, θέλουμε και τον ουρανό στις σχέσεις μας με τους γείτονές μας”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ