Οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη σημειώνουν απώλειες πάνω από 30% από την στιγμή που ο κορονοϊός ήρθε στην ζωή μας, ενώ ο Dow Jones έχει απώλειες στο ίδιο διάστημα ύψους κάτι λιγότερο από 30%. Ακόμη και το 2008 που οι αγορές διόρθωσαν σχεδόν 50%, η διόρθωση αυτή έγινε σε βάθος πέντε μηνών.

Σε διόρθωση 30% έχουν προχωρήσει σε λιγότερο από ένα μήνα οι διεθνείς αγορές, κάτι που έχει συμβεί για πρώτο φορά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα σε περίοδο ειρήνης. Οι επενδυτές, κυρίως οι θεσμικοί τα περιβόητα funds, που ήρθαν ως σωτήρες σε πολλές αγορές, πετούν στην κυριολεξία τις μετοχές τους από τα παράθυρα, αδιαφορώντας για τις τεράστιες ζημιές που καταγράφουν.

Η χθεσινή ημέρα ήταν η χειρότερη εν καιρώ ειρήνης. Η αδυναμία της ΕΚΤ να δώσει μία πειστική απάντηση στο σφυροκόπημα της πραγματικής οικονομίας, ήταν η απαρχή μίας σκληρής διόρθωσης. Η δυναμική στάση της FED που ρίχνει πάνω από 1,5 τρις στην αγορά για να στηρίξει την οικονομία δεν φαίνεται να στάθηκε ικανό να αλλάξει την τάση στην αγορά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ