Το νήμα στον πρώτο γύρο έκοψε πρώτος ο εν ενεργεία Δήμαρχος και υποστηριζόμενος από την ΝΔ, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος συγκέντρωσε ποσοστό 27,30% (στο 72,47% της ενσωμάτωσης), ενώ δεύτερος με μικρή διαφορά ακολουθεί ο Στέλιος Αγγελούδης, φτάνοντας στο 25,84%.

Μετά το αρχικό σοκ, καθώς λίγοι ανέμεναν μια τόσο σφιχτή διαφορά, το ενδιαφέρον άρχισε να επικεντρώνεται τις τελευταίες ώρες στα ποσοστά των υπόλοιπων συνδυασμών, όταν ο υποψήφιος με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Πέγκας κατάφερε να συγκεντρώσει ποσοστό 20,77%, πετυχαίνοντας μια από τις υψηλότερες επιδόσεις για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πανελλαδικά. Υπό αυτό το πρίσμα, το που θα κατευθυνθούν τελικά οι ψήφοι της παράταξης του κ. Πέγκα, αλλά και το ποσοστό της αποχής στο δεύτερο γύρο εκτιμάται ότι θα διαμορφώσουν το τελικό τοπίο, ενώ υπάρχουν ακόμη αρκετές διαθέσιμες δεξαμενές για τους δύο μονομάχους.

Συγκεκριμένα, πέραν του κ. Πέγκα που έχει συγκεντρώσει ένα αξιόλογο ποσοστό, ακολουθούν ο Βασίλης Τομπουλίδης της Λαϊκής Συσπείρωσης με 6,93%, η αριστερόστροφη Μαρία Κέκη από την «Πόλη Ανάποδα» με 5,53%, ο προερχόμενος από την παράταξη Ζέρβα, πνευμονολόγος Δρόσος Τσαβλής με 5,49%, ο Στέργιος Καλόγηρος από τα δεξιά με 4,59% και τέλος έπονται ο Γιάννης Κουριαννίδης με 1,96% και ο Δημήτρης Ζιαμπάζης με 1,59% αντίστοιχα. Οι ετερόκλητες, αυτές, δεξαμενές έχουν τεθεί από χθες το βράδυ στο στόχαστρο των κυρίων Ζέρβα και Αγγελούδη, τη στιγμή που ο δεύτερος γύρος ξεκινά με δεδομένη μια μεταξύ τους σχεδόν ισοπαλία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ