Ζήτημα «Ελλάδας» θα θέσει ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη σημερινή συνεδρίαση του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, κλιμακώνοντας περαιτέρω την επιθετική ρητορική και εντείνοντας το φιλοπολεμικό κλίμα κατά της Ελλάδας, σύμφωνα με το αφήγημα περί «αποστρατικοποιημένων» νησιών.

Φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ της Τουρκίας τονίζουν τη σημασία της σημερινής συνεδρίασης, όπου «θα εξεταστούν λεπτομερώς τα βήματα της Ελλάδας που εξοπλίζει νησιά του Αιγαίου» όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.Θεωρείται βέβαιο πως όσο η Τουρκία βαδίζει προς της προεδρικές Εκλογές του 2023, και όσο τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων δεν είναι ενθαρρυντικά για τον πρόεδρο Ερντογάν, θα εντείνεται η «στοχοποίηση» της Ελλάδας, προκειμένου να υπάρξουν εκλογικά οφέλη από το εθνικιστικό ακροατήριο. Δεν είναι τυχαίο επίσης, πως στην ίδια ακραία γραμμή κινούνται όλα σχεδόν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Από την ανακοίνωση που θα εκδοθεί μετά το τέλος της σημερινής συνεδρίασης, αναμένεται εξαχθούν συμπεράσματα για το πού το πάει η Άγκυρα και πώς θα κινηθεί το επόμενο διάστημα απέναντι στην χώρα μας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ