Στις κλινικές δοκιμές του φαρμάκου κατά του κορονοϊού, που παρασκευάζει το Ισραήλ, θα συμμετάσχει και η χώρα μας.

Αυτό ανακοίνωσαν, στην κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το φάρμακο αυτό έχει δοκιμαστεί σε 30 ασθενείς στο Ισραήλ και είχε θετικά αποτελέσματα σε ποσοστό 96%. Την ίδια στιγμή, Ελλάδα και Ισραήλ υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας στον τουρισμό, με τον κ. Μητσοτάκη να επισημαίνει ότι η χώρα μας προσδοκά σύντομα να υποδεχθεί Ισραηλινούς τουρίστες. Ο Έλληνας πρωθυπουργός εστίασε, στη διάρκεια των δηλώσεών του και στην πρόταση για ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού εντός της ΕΕ, αλλά και με τρίτες χώρες, όπως με το Ισραήλ.

Συμφωνία συνεργασίας για τον τουρισμό
“Θα ήθελα με αυτή την ευκαιρία να σας συγχαρώ για την ταχύτητα με την οποία εμβολιάζετε τον πληθυσμό σας, που θα μας επιτρέψει, όταν ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί κι άρετε τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς σας, να προσφέρουμε στους ισραηλινούς τουρίστες την ευκαιρία να περάσουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα δίχως πρόσθετους περιορισμούς”, τόνισε ο πρωθυπουργός, στις δηλώσεις του. “Είμαι ευτυχής που οι υπουργοί Τουρισμού θα υπογράψουν μία συμφωνία συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού, πάνω στην οποία εργαζόμαστε εδώ και πολύ καιρό. Είμαι μεγάλος υπέρμαχος της ιδέας του πιστοποιητικού εμβολιασμού εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρέπει να διευκολύνουμε ταξιδιώτες που διαθέτουν αποδεικτικό εμβολιασμού. Αυτό προτιθέμεθα να κάνουμε με το Ισραήλ, καθότι είναι η χώρα που έχει προχωρήσει πολύ γρήγορα στην κατεύθυνση του εμβολιασμού της πλειονότητας του πληθυσμού. Είναι μεγάλη μου χαρά που τα δύο υπουργεία μας εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση. Και πραγματικά ελπίζω πως θα είμαι σε θέση να καλωσορίσω τουρίστες από το Ισραήλ το συντομότερο δυνατόν στην Ελλάδα”, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ