Μια χώρα μονίμως στον αυτόματο…
Άλλη μια εθνική τραγωδία…
Ανείπωτη θλίψη και μια άνοιξη στην κυριολεξία κατακόκκινη, βουτηγμένη στο αίμα κυρίως νέων ανθρώπων…
Η κοιλάδα των Τεμπών, με την απαράμιλλη φυσική ομορφιά, που κάθε τόσο όμως διψά για αίμα….
Και ο φόρος βαρύς….

Το δυστύχημα με τη φονική σύγκρουση των δύο τρένων στο ύψος του Ευαγγελισμού, κοντά στα Τέμπη, ξυπνά μνήμες. Στην κοιλάδα των Τεμπών είχαν σημειωθεί δύο τρομακτικά δυστυχήματα που είχαν συγκλονίσει την Ελλάδα.
Το ημερολόγιο έγραφε 13 Απριλίου 2003, όταν ένα λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν μαθητές της Α’ Λυκείου επέστρεφαν από την Αθήνα στο Μακροχώρι Ημαθίας.

Τίποτα δεν προμήνυε αυτό που θα ακολουθούσε. Στο ύψος των Τεμπών ένα φορτηγό που μεταφέρει νοβοπάν και μελαμίνες από τον Προμαχώνα του Έβρου θα συγκρουστεί πλαγιομετωπικά με το λεωφορείο στο 338ο χλμ της Εθνικής Οδού Λάρισας – Θεσσαλονίκης.
Κάποια από τα νοβοπάν και τις μελαμίνες θα πέσουν στον δρόμο, κάποια άλλα βρουν το λεωφορείο, ενώ η «καρότσα» της νταλίκας θα «κόψει» στα δύο του μοιραίο λεωφορείο. Το αποτέλεσμα της σφοδρής σύγκρουσης ήταν να χάσουν τη ζωή τους 21 16χρονοι μαθητές και άλλοι 9 να τραυματιστούν.

Το λεωφορείο είχε κυριολεκτικά διαλυθεί ενώ τα σωστικά συνεργεία που έφτασαν στο σημείο χρειάστηκαν περίπου δύο ώρες για να απεγκλωβίσουν τα θύματα και τους τραυματίες.

Έξι νεκροί και πολλοί τραυματίες ήταν ο απολογισμός της σύγκρουσης φορτηγού με το πούλμαν που μετέφερε φιλάθλους του ΠΑΟΚ μετά το 1-1 με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Το δυστύχημα στα Τέμπη συνέβη στις 4 Οκτωβρίου 1999.
Δύο χιλιόμετρα πριν από τα διόδια των Τεμπών το διώροφο τουριστικό λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν 77 οπαδοί του «Δικεφάλου του Βορρά», επιχείρησε να προσπεράσει προπορευόμενο όχημα, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο αντίθετο ρεύμα και να συγκρουστεί με φορτηγό, το οποίο κατευθυνόταν στη Λάρισα. Το πούλμαν ανατράπηκε και πέφτοντας σε χαράδρα οκτώ μέτρων, σκόρπισε τον θάνατο. Η μοίρα ήταν σκληρή για έξι φιλάθλους του ΠΑΟΚ, που δεν επέστρεψαν ποτέ στα σπίτια τους. Τη ζωή του έχασε κι ο οδηγός του οχήματος με το οποίο συγκρούστηκε το λεωφορείο.
Πολλοί υποστηρίζουν πως στην Ελλάδα ξεχνάμε γρήγορα….
Όμως η λήθη ποτέ δεν είναι καλός σύμμαχος στην πορεία της ζωής μας…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ