Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν προειδοποιεί ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να δουν ακόμη και 100 εκατομμύρια μολύνσεις από κορωνοϊό μετά το καλοκαίρι, κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες, λόγω των νέων υποπαραλλαγών της Όμικρον, όπως σημειώνει σε άρθρο της η Washington Post.

Στην εν λόγω πρόβλεψη φέρεται να προχώρησε υψηλά ιστάμενο στέλεχος της διοίκησης Μπαίντεν κατά τη διάρκεια ενημέρωσης (background briefing) που πραγματοποιήθηκε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού την Παρασκευή.

Οι νεκροί από την πανδημία Covid στις ΗΠΑ έχουν πια ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο, ενώ η διοίκηση Μπάιντεν προσπαθεί από την πλευρά της να πείσει τους Αμερικανούς νομοθέτες να διαθέσουν δισεκατομμύρια δολάρια σε νέα μέσα θωράκισης (νέες δόσεις εμβολίων, τεστ κ.ά.).

Ενώ ο Λευκός Οίκος είχε ζητήσει 22,5 δισεκατομμύρια δολάρια, η Γερουσία παρουσιάστηκε να περιορίζεται σε μια συμφωνία για 10 δισεκατομμύρια δολάρια που, και αυτή, αντιμετωπίζει εμπόδιαΕίναι αρκετοί οι ειδικοί που, σύμφωνα με την Washington Post, εκτιμούν πως είναι πιθανό οι ΗΠΑ να βρεθούν αντιμέτωπες με ένα μεγάλο κύμα μολύνσεων αυτό το φθινόπωρο και αυτόν τον χειμώνα, λόγω της φθίνουσας ανοσίας από τα εμβόλια και τις λοιμώξεις, της χαλάρωσης των περιορισμών αλλά και της εμφάνισης παραλλαγών του ιού που θα μπορούν να παρακάμπτουν τις άμυνες του ανοσοποιητικού.

Σημειώνεται πάντως πως φαρμακοβιομηχανίες όπως η Pfizer και η Moderna εργάζονται επί του παρόντος πάνω στην ανάπτυξη νέων αναμνηστικών δόσεων των εμβολίων, χωρίς όμως να έχει ακόμη διαπιστωθεί εάν αυτά τα νέα εμβόλια θα είναι πιο αποτελεσματικά από τα ήδη υπάρχοντα. Αξιωματούχοι της διοίκησης Μπάιντεν έχουν δηλώσει από την πλευρά τους πως ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να διανείμουν τέτοια ενισχυτικά εμβόλια το φθινόπωρο, ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους και σε όσους κινδυνεύουν περισσότερο από σοβαρή μόλυνση και θάνατο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ