Στην Αθήνα βρίσκεται ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κλαρκ Κούπερ, κι ενώ συνεχίζονται οι προκλήσεις της Άγκυρας στην ανατολική Μεσόγειο, λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη του επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάικ Πομπέο.

Το βράδυ της Τετάρτης, 14 Οκτωβρίου 2020, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, υποδέχθηκε στο γραφείο του τον κ. Κούπερ, τον οποίο συνόδευαν ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, και αριθμός Αμερικανών αξιωματούχων, σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Συζητήθηκαν θέματα αμυντικής συνεργασίας στο πλαίσιο της στρατηγικής σχέσης και της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) Ελλάδος – ΗΠΑ).

Συζητήθηκαν επίσης οι προκλήσεις ασφαλείας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, λόγω της προκλητικής και παραβατικής συμπεριφοράς της Τουρκίας. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε ότι προκειμένου να υπάρξει αποκλιμάκωση πρέπει να αποσυρθούν άμεσα το ερευνητικό σκάφος και τα τουρκικά πολεμικά πλοία από την περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και ότι δεν είναι δυνατόν διεξαχθεί διάλογος υπό καθεστώς απειλών. Ο Αμερικανός Αξιωματούχος κ. Κλαρκ Κούπερ ανέδειξε τους ισχυρούς, διαχρονικούς δεσμούς των δύο χωρών και το σημαντικό ρόλο της Ελλάδος, ως πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

«Προσβλέπουμε να συνεργαστούμε για να χτίσουμε πάνω στην τεράστια πρόοδο από την ιστορική επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα για την προώθηση μιας στρατιωτικής σχέσης που είναι από τις ισχυρότερες στην Ευρώπη» έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ καλωσορίζοντας τον βοηθό υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Κλαρκ Κούπερ (Clarke Cooper). Ο Τζέφρι Πάιατ εμπλουτίζει την ανάρτησή του με μια φωτογραφία μαζί με τον βοηθό υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιο για τις πολιτικές και τις στρατιωτικές υποθέσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ