Ηλεκτρισμένη η ατμόσφαιρα στα ελληνοτουρκικά σύνορα, όπου έχουν συγκεντρωθεί πρόσφυγες και μετανάστες που επιδιώκουν να περάσουν στη χώρα μας, μετά την απειλή του Ερντογάν για πολιτική ανοιχτών συνόρων. Ολοένα και περισσότεροι πρόσφυγες βρίσκονται στην ουδέτερη ζώνη και προσπαθούν να μπουν από το τελωνείο στις Καστανιές. Ωστόσο, δυνάμεις της αστυνομίας, που ολοένα και περισσότερο ενισχύονται, απαντούν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, αποτρέποντας την είσοδο σε ελληνικό έδαφος.
Στον Έβρο μαζί με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, βρίσκεται και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης στο πλαίσιο των αποφάσεων της κυβέρνησης για περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων επιτήρησης των συνόρων για την αποτροπή νέων κυμάτων προσφύγων-μεταναστών, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία.
Το μεσημέρι βρίσκονταν στο σημείο περίπου 100 άτομα, που εγκλωβίστηκαν μετά το κλείσιμο του τελωνείου στις Καστανιές. Στη συνέχεια υπολογίζεται ότι στο σημείο βρέθηκαν πάνω από 400 άτομα, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά. Σύμφωνα με το βίντεο, πολλοί φορούν προστατευτικές μάσκες ή μαντήλια λόγω των χημικών.

Την ίδια ώρα, η αστυνομία ενισχύει τις δυνάμεις της στο σημείο, όπου καταφθάνουν δυνάμεις των ΜΑΤ. Παράλληλα, έχουν προχωρήσει σε ρίψη χημικών και σε χειροβομβίδες κρότου-λάμψης για να αποτρέψουν την είσοδο στο ελληνικό έδαφος από τους μετανάστες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ