Έναν μηχανισμό διατίμησης στη χονδρεμπορική αγορά του ηλεκτρικού ρεύματος προτείνει η κυβέρνηση, για το οποίο έχει ήδη ενημερώσει την Κομισιόν με επιστολή του, ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, αν η Ευρώπη παραμείνει αδρανής στο ζήτημα της ενεργειακής ακρίβειας, το plan b της κυβέρνησης θα τεθεί σε λειτουργία.Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το σχέδιο έχει ορίζοντα εφαρμογής 6 μηνών από τον Ιούνιο και κόστος με τα έως τώρα δεδομένα περί τα 4 δισ. ευρώ. Εξετάζονται οι πηγές χρηματοδότησης που θα περιλαμβάνουν εθνικούς πόρους και ευρωπαϊκά δάνεια και υπολογίζεται το όφελος για τον τελικό καταναλωτή.
Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, τόνισε ότι η παρέμβαση στις τιμές μπορεί να οδηγήσει και σε σημαντική αποκλιμάκωση του πληθωρισμού. «Θα έρθουμε να παρέμβουμε στο να μειώσουμε πολύ σοβαρά τις επιπτώσεις αυτής της παράλογης τιμής για τα ελληνικά νοικοκυριά. Η παρέμβαση θα είναι πολύ σημαντική, ανάλογα με το πώς θα γίνει μπορεί να οδηγήσει και σε σημαντική αποκλιμάκωση του πληθωρισμού γιατί το ρεύμα μπαίνει ως εισροή σε όλο το κόστος που σηκώνει η οικονομία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκυλακάκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ