Πυροσβεστικό όχημα που επιχειρούσε στο μέτωπο της φωτιάς στο Κολίρι τούμπαρε, σύμφωνα με το patrisnews. Στο όχημα επέβαιναν δύο πυροσβέστες, με τον έναν να μεταφέρεται αυτή τη στιγμή με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.Στην προληπτική εκκένωση τεσσάρων κοινοτήτων του δήμου Πύργου προχώρησαν οι αρχές, λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Κολίρι.Όπως διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Πύργου, ο Γιάννης Αργυρόπουλος, ζητήθηκε η προληπτική εκκένωση των κοινοτήτων Λαμπέτι, Αμπελώνας, Άγιος Γεώργιος και Κολίρι, ενώ στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, προκειμένου να κρατήσουν την φωτιά μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Η νεα φωτιά που έχει ξεσπάσει από χθες παραμένει ανεξέλεγκτη, παρά τις τιτάνιες προσπάθειες. Αναζωπυρώσεις σημειώνονται τις τελευταίες ώρες στα χωριά Μουριά και Κάμενα, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης μίλησε στο tempo24, για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού.

Οι επόμενες ώρες θεωρούνται δύσκολες, καθώς τα δεδομένα δεν δείχνουν ότι θα υπάρξει βελτίωση. Ήδη, οι φλόγες έπληξαν τις Πεύκες και το Λάλα, καταστρέφοντας σπίτια και επιχειρήσεις και παρά τις προσπάθειες, το πύρινο μέτωπο επεκτείνεται δραματικά, ενώ οι εστίες είναι πολλές και διάσπαρτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ