Στην Αθήνα θα βρεθεί την Πέμπτη ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών. Ο κ. Ζάεφ θα έχει μάλιστα κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Μιλώντας στην ανταποκρίτρια του euronews στις Βρυξέλλες, Έφη Κουτσοκώστα, ο αναφέρθηκε στο επίπεδο συνεργασίας με την Ελλάδα, στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών, με κυρίαρχο ζήτημα τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις για την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, είναι πραγματικά αφοσιωμένοι στο να βοηθήσουν τη Χώρα μου και τα Δυτικά Βαλκάνια, ώστε να συνεχίσουν το μονοπάτι της ενσωμάτωσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το λένε δυνατά, συζητούν παντού και είναι παρόντες στην περιοχή για αυτό το διάλογο».
«Η “Μακεδονική” μας γλώσσα και η “μακεδονική “μας ταυτότητα δεν είναι διαπραγματεύσιμες. Έχουμε την περηφάνια μας και έχουμε την ταυτότητά μας. Η περηφάνια μας μπορεί να πάει πάνω και κάτω. Το δείξαμε αυτό μέσω της Συμφωνίας των Πρεσπών, μέσω της διπλωματίας μας και της ευελιξίας μας. Όμως η ταυτότητά μας είναι μία και μοναδική. Και δεν υπάρχει καμία πιθανότητα η κυβέρνησή μου ή οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση να διαπραγματευτεί για αυτή. Δεν είναι δυνατό για οποιαδήποτε χώρα ή ακόμη και για Ένωση στην οποία δεν είμαστε ακόμη μέρος να παίξει με αυτή», λέει χαρακτηριστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ