Στέγαση σε πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα, τακτικό οικονομικό βοήθημα, απρόσκοπτη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, φαρμακευτική περίθαλψη, ψυχαγωγία αλλά και στην αγορά εργασίας και εξατομικευμένη φροντίδα ανάλογα με τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντα τους θα περιλαμβάνει πλέον η φιλοξενία των ασυνόδευτων ανηλίκων άνω των 16 ετών, που εισέρχονται παράτυπα στην Ελλάδα.

Με απόφασή της η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου καθόρισε το θεσμικό πλαίσιο της “ημιαυτόνομης διαβίωσης” της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας σε εποπτευόμενα διαμερίσματα στην χώρα μας.

Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι η ασφαλής στέγαση, η κάλυψη των βασικών αναγκών και η παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών με γνώμονα την προστασία, την κοινωνική ένταξη και τη σταδιακή αυτονόμησή τους. Μέσω της ημιαυτόνομης διαβίωσης προωθείται η υποστήριξη και ενδυνάμωση των ασυνόδευτων εφήβων για τη μετάβαση στην ενηλικίωση, η χάραξη στόχων, η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και της δυνατότητας αυτοσυντήρησης, η ανάπτυξη δεξιοτήτων, η ενίσχυση της ικανότητας λήψης αποφάσεων και της ικανότητας των ανηλίκων να αναπτύσσουν την προσωπικότητά τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ