Ζελένσκι: Προανήγγειλε δημοψήφισμα στην Ουκρανία για την όποια συμφωνία με τη Ρωσία
Με τα ξένα μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν ότι οι απευθείας συνομιλίες ανάμεσα στους προέδρους Ρωσίας και Ουκρανίας πολησιάζουν, καθώς ο Βλαντιμίρ Πούτιν φαίνεται να κινείται προς την κατεύθυνση αυτή, ο Ζελένσκι απορρίπτοντας τελεσίγραφα, διαμηνύει ότι οποιαδήποτε συμφωνία με τη Μόσχα θα πρέπει να τεθεί σε δημοψήφισμα.

Σε μια συνέντευξή του στο δίκτυο EBU, ο Ουκρανός πρόεδρος τόνισε ότι θα πρέπει να εναπόκειται στην κρίση του ουκρανικού λαού η απόφαση για οποιονδήποτε συμβιβασμό, συμπεριλαμβανομένης της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.Ο Ζελένσκι υπογράμμισε και πάλι ότι η Ουκρανία δεν θα υποκύψει ποτέ σε τελεσίγραφο από τη Ρωσία.

«Όλα θα εξαρτηθούν από τις συνομιλίες Ουκρανίας-Ρωσίας. Στις κατεχόμενες πόλεις, οι Ρώσοι εγκαθιστούν τη σημαία τους αλλά ο κόσμος την αφαιρεί. Ένας άνδρας σκοτώθηκε για αυτό. Μπορώ να βεβαιώσω ότι μόνο όταν πάψουμε να υπάρχουμε θα υποταχτούμε σε ένα τελεσίγραφο», επισήμανε ο Ουκρανός πρόεδρος.

«Δεν δεχόμαστε τα τελεσίγραφα, δεν δίνουμε ούτε το Κίεβο, ούτε το Χάρκοβο, ούτε τη Μαριούπολη»

Η Ουκρανία δεν θα υποκύψει ποτέ σε τελεσίγραφα από τη Ρωσία και πόλεις όπως το Κίεβο, η Μαριούπολη ή το Χάρκοβο δεν θα αποδεχτούν τη ρωσική κατοχή. Αυτό δήλωσε, νωρίτερα, ο Ζελένσκι σε συνέντευξή του στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό της Ουκρανίας, Suspilne.

«Μας έχουν αφήσει ένα τελεσίγραφο με διάφορα σημεία. “Ακολουθήστε το και τότε θα τελειώσουμε τον πόλεμο” μας λένε», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος και συνέχισε: «Η Ουκρανία δεν μπορεί να αποδεχτεί το τελεσίγραφο της Ρωσίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ