Διαδικτυακή ομιλία προς τους έλληνες βουλευτές πραγματοποίησε σήμερα 7/4 ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Η παρέμβαση του έγινε στα ουκρανικά, με ταυτόχρονη μεταγλώττιση κι διήρκεσε περί τα 15-20 λεπτά, κάτι που ισχύει για κάθε ζωντανή σύνδεσή του με τα ανά την υφήλιο κοινοβούλια.Για πάνω από ένα μήνα κάθε πρωί σκέφτομαι την Μαριούπολη. Αυτό δεν έχει συμβεί στην ευρωπαiκή ιστορία εδώ και πάνω από μισό αιώνα. Ουδέποτε κατάφεραν να χτυπήσουν τις πόλεις ισοπεδώνοντάς τις και αναγκάζοντας τον άμαχο πληθυσμό να φύγει από την πεινα και τις κακουχίες. Υπάρχουν 100 χιλιάδες άνθρωποι που μένουν στα περίχωρα της Μαριούπολης. Οι Ρώσοι στρατιωτικοί καταστρέφουν τα πάντα, εχουν βομβαρδίσει νοσοκομεία, μαιευτήρια ακόμα και το δημοτικό θέατρο της πόλης. Όλοι τα έχουμε δει αυτά και αυτό είναι το έργο των Ρωσων πιλότων που έχουμε δει τι έκαναν. Η Μαριούπολη έχει καταστραφεί”, είπε.Η Ουκρανία χρειάζεται τις κυρώσεις αλλά χρειάζεται και όπλα.

Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να σώσουμε την Ουκρανία και μόνο εάν έχουμε αυτή τη στήριξη θα τη σώσουμε. Οι λαοί μας είναι στενά συνδεδεμένοι και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα καταφέρουμε να ξαναφέρουμε την ειρήνη. Θα κερδίσουμε μαζί, ισότιμοι εταίροι μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο πρόεδρος Ζελένσκι χειροκροτήθηκε από τους βουλευτές. Μάλιστα, οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος τον χειροκρότησαν όρθιοι.

Ο κ. Τασούλας κλείνοντας την τοποθέτησή του είπε : «Βοηθώντας την Ουκρανία, βοηθάμε την ελευθερία. Ζήτω η Ουκρανία, ζήτω η ελευθερία»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ