Μετά τη θύελλα αντιδράσεων από σύσσωμη την αντιπολίτευση, από το κυβερνητικό στρατόπεδο ανάβουν «κόκκινο» στο διορισμό ως μετακλητής υπαλλήλου στη Βουλή των Ελλήνων, της Ελένης Ζαρούλια, πρώην βουλευτού της Χρυσής Αυγής ,μόλις 5 ημέρες πριν ανακοινωθεί η απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης για την δράση της οργάνωσης.

Αμέσως μετά από τη διαρροή που έγινε από το Μαξίμου, περί επικείμενης ακύρωσης της πρόσληψης, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, επισημαίνει σε γραπτή δήλωσή του: «Μετά την δικαστική απόφαση της 7ης Οκτωβρίου θα δρομολογηθούν άμεσα οι ενδεδειγμένες τροποποιήσεις στον Κανονισμό της Βουλής. Εν τω μεταξύ (η Ελένη Ζαρούλια) δεν πρόκειται να αναλάβει υπηρεσία και να εκδοθεί πράξη ανάληψης καθηκόντων».Όπως αναφέρει ο κ. Τασούλας, «βάσει του Κανονισμού της Βουλής, πρώην Πρόεδροι Κοινοβουλευτικών Ομάδων δικαιούνται έναν μετακλητό υπάλληλο της επιλογής τους. Το δικαίωμα αυτό έληγε με το πέρας της προηγούμενης βουλευτικής περιόδου. Με τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής της 26ης/2/2019, το δικαίωμα αυτό παρετάθη και κατά την τρέχουσα βουλευτική περίοδο». Είναι αυτονόητο, υπογραμμίζει ο κ. Τασούλας, «ότι μετά την δικαστική απόφαση της 7ης Οκτωβρίου θα δρομολογηθούν άμεσα οι ενδεδειγμένες τροποποιήσεις στον Κανονισμό της Βουλής. Εν τω μεταξύ δεν πρόκειται να αναλάβει υπηρεσία και να εκδοθεί πράξη ανάληψης καθηκόντων».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός φέρεται να ενοχλήθηκε όταν έμαθε την είδηση. Υπήρξε παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη ώστε να βρεθεί τρόπος να μην υλοποιηθεί η απόφαση διορισμού της Ελένης Ζαρούλια στη Βουλή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ