Δηλώσεις έκανε σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας από τη Νέα Παραλία αναφορικά με τις εργασίες καθαρισμού που ξεκίνησαν σήμερα και τα έργα που θα γίνουν.

«Βρισκόμαστε σε ένα κομμάτι που πρέπει όλοι να κάνουμε το παν για να μείνει στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Φτιάχτηκε με πολύ μεράκι αλλά χρειάζεται και πολλή προσπάθεια για να μένει σε καλή κατάσταση» είπε αρχικά ο δήμαρχος.

«Εκατοντάδες εργαζόμενοι του δήμου φροντίζουν καθημερινά για την καθαριότητα και την συντήρηση αλλά χρειάζεται πάντα κάτι παραπάνω. Παραπάνω από εμάς το οποίο το κάνουμε σήμερα για τα γκράφιτι, για το πράσινο, για ότι περιλαμβάνει αυτό το πάρκο αλλά θα πρέπει να υπάρχει και καλή συμπεριφορά των επισκεπτών για να μείνει το στολίδι μας αυτό σε αυτή την κατάσταση.

Ήδη γίνονται κάποιες εργασίες στο κομμάτι του πρασίνου, της συντήρησης, μπήκαν χημικές τουαλέτες και το κυριότερο είναι ότι έχει ξεκινήσει διαδικασία για έναν διαγωνισμό ύψους άνω των 2 εκατ. ευρώ για δύο χρόνια ώστε να μην λείψει τίποτα από αυτό το κομμάτι. Μέχρι τότε θα είμαστε όλοι εδώ κάθε μέρα, αλλά θέλει προσοχή να το αντιμετωπίζουμε όπως και το σαλόνι του σπιτιού μας αφού είναι το σαλόνι της πόλης μας» σημείωσε.

«Καθένας είναι ευπρόσδεκτος σε αυτή την προσπάθεια αλλά χρειάζεται δουλεία από όλους μας και πρωτίστως από εμένα από τους αντιδημάρχους και τους εργαζόμενους που έχουμε αυτή την ευθύνη» υπογράμμισε.

Σχετικά με τον κορωνοϊό και τα μέτρα είπε πως «βλέπουμε ότι το πράγμα πάλι ξεφεύγει έχω τοποθετηθεί με σαφήνεια για αυτό. Η θέση μου είναι η ίδια δεν παίρνω εγώ τις αποφάσεις. Να γίνει ότι είναι να γίνει με σεβασμό στην υγεία και πολύ γρήγορα με αντανακλαστικά».

«Αύξηση στα απορρίμματα»

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του δήμου Νίκος Ζεϊμπέκης, μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τους Στέφανο Διαμαντόπουλο και Χρήστο Νικολαΐδη, είπε από την μεριά του πως «η παραλία είναι όλων των δήμων. Πέφτει ένα μεγάλο βάρος. Η αύξηση είναι πάνω από 20 με 25% των απορριμμάτων. Ενισχύσαμε τις εποπτείες μας στην παραλία. Έχουμε ενισχύσει και με επιπλέον κάδους και βγάζουμε και απορριμματοφόρο».

Θα τοποθετηθεί μηχάνημα στον Κήπο του Νερού για οξυγόνο για τα ψάρια

Σχετικά με τον Κήπο του Νερού ο οποίος βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Βιώσιμης Κινητικότητας Σωκράτης Δημητριάδης είπε πως «ούτε τα ψάρια ούτε οι χελώνες έπρεπε να τοποθετηθούν. Οι χελώνες το δημιούργησε το πρόβλημα γιατί υπήρχε αύξηση υπέρμετρη από νιτρικά και αμμωνία. Δεν υπήρχε καμία οξυγόνωση του νερού και δημιουργήθηκε το πρόβλημα. Δεν υπήρχε εξοπλισμός για αυτό το πράγμα. Δεν υπήρχε πρόβλεψη. Τώρα έχει προβλεφθεί , θα τοποθετηθεί για να υπάρχει το οξυγόνο. Τα ψάρια και τις χελώνες τις έβαζαν γονείς και παιδάκια που δεν μπορούσαν προφανώς να τα φροντίσουν άλλο».
Με πληροφορίες από την αίθουσα σύνταξης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ