Σε μία θεαματική κίνηση που εξέπληξε πολλούς προχώρησε τη Δευτέρα η Εύα Καϊλή, αλλάζοντας τη σύνθεση της νομικής της ομάδας και προκαλώντας ερωτήματα για το εάν αυτό σημαίνει αλλαγή ή διατήρηση της ίδιας υπερασπιστικής γραμμής, που ακολουθούσε μέχρι τώρα.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής που κρατείται από τις 11 Δεκεμβρίου στις βελγικές φυλακές ως εμπλεκόμενη στο Κατάρ-gate, το σκάνδαλο με τις δωροδοκίες ευρωπαίων αξιωματούχων από το Κατάρ και το Μαρόκο, προσέλαβε έναν από τους πιο φημισμένους Βέλγους δικηγόρους, τον Σβεν Μαρί, που είχε γίνει γνωστός στη διεθνή κοινή γνώμη όταν ανέλαβε την υπεράσπιση του «μακελάρη του Μπατακλάν», Σαλάχ Αμπντεσλάμ, που τελικά καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις του 2015 στο Παρίσι.Ο «δικηγόρος του διαβόλου», όπως τον αποκαλούν οι Βέλγοι παίρνει τη θέση του Αντρέ Ριζόπουλος, ο οποίος ήταν (μαζί με τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο) από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε το σκάνδαλο δίπλα στην κυρία Καϊλή.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε το χθεσινό δημοσίευμα του Politico για την πρόσληψή του από την Ελληνίδα ευρωβουλευτή, δηλώνοντας «παίρνω τη σκυτάλη», ενώ και ο κ. Ριζόπουλος γνωστοποίησε ότι δεν ασχολείται πια με την υπόθεση, αποφεύγοντας πάντως να σχολιάσει για ποιο λόγο έληξε η συνεργασία του με την κυρία Καϊλή.Το ερώτημα είναι για ποιο λόγο και σε τι αποσκοπεί νομικά η ευρωβουλευτής, απολύοντας τον κ. Ριζόπουλο και προσφεύγοντας στον κ. Μαρί. Πρόκειται απλά για μία επιλογή που σκοπό έχει να ενισχύσει την νομική της υπεράσπιση επειδή θεωρεί τον διακεκριμένο ποινικολόγο πιο ενδεδειγμένη λύση και αποτελεσματικό στη μάχη που δίνει για την αθώωσή της, ή πρόκειται να αλλάξει την υπερασπιστική γραμμή την οποία έχει ακολουθήσει ως τώρα; Ή μήπως δεν υπήρχε συναντίληψη ως προς την μέχρι υπερασπιστική γραμμή ανάμεσα στην κυρία Καϊλή και τον κ. Ριζόπουλο, ο οποίος σημειωτέον δεν ήταν εκείνος που έκανε τις δηλώσεις κάθε φορά που ετίθετο θέμα, αλλά ο έτερος των δικηγόρων της ευρωβουλευτή, ο κ. Δημητρακόπουλος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ