Εφτά αλλοδαποί που έχουν χαρακτηριστικά Τζιχαντιστών και τρομοκρατών συνελήφθησαν σε ελληνικό έδαφος την περίοδο 2017-2019.

Αυτή την αποκάλυψη κάνει ο υπουργός προστασίας του πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου της ελληνικής λύσης Κυριάκου Βελόπουλου.

Τι αναφέρει ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης
«Επισημαίνεται ότι, κατά το χρονικό διάστημα ετών 2017 – 2019 (έως 14-08-2019) έχουν συλληφθεί, είτε δυνάμει ευρωπαϊκών και διεθνών ενταλμάτων σύλληψης είτε επειδή προέκυψε προανακριτικά εμπλοκή τους στις ανωτέρω περιγραφόμενες δραστηριότητες, συνολικά επτά (7) αλλοδαποί».

Η απάντηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τους τζιχαντιστές
Ο κύριος Χρυσοχοΐδης στην ερώτηση του περιγράφει και τις δραστηριότητες με βάση τις οποίες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι 7 αλλοδαποί:Στο σημείο αυτό, διευκρινίζεται ότι, από την ισχύουσα νομοθεσία, προβλέπεται τόσο η απαγόρευση της εισόδου στη χώρα μας ατόμου, το οποίο θεωρείται επικίνδυνο για την Εθνική Ασφάλεια, όσο και η απέλασή του για τον ίδιο λόγο. Επιπλέον, σε περίπτωση που κάποιο άτομο, σχετιζόμενο με υποθέσεις τρομοκρατίας, αναζητείται από έτερο κράτος στο πλαίσιο δικαστικής διαδικασίας, εκδίδεται σχετικό ένταλμα (Ευρωπαϊκό ή Διεθνές), από την αρμόδια αστυνομική Αρχή του κράτους αυτού, βάσει του οποίου το εν λόγω άτομο παραδίδεται στην Αιτούσα Αρχή. Σε κάθε δε περίπτωση που διαπιστώνεται ότι ένα άτομο διώκεται διεθνώς ή προκύπτουν σαφείς ενδείξεις ή/και αποδείξεις για εμπλοκή του σε τρομοκρατικές – εξτρεμιστικές δραστηριότητες που σχετίζονται με τις ένοπλες συγκρούσεις στη Συρία και το Ιράκ, οι Ελληνικές Αρχές Ασφαλείας προβαίνουν στη σύλληψη και σε όλες τις προβλεπόμενες περαιτέρω δικονομικές ενέργειες ή/και στις απαιτούμενες για την έκδοσή του διαδικασίες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ