Σάλο προκάλεσε η απουσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το τετ α τετ που είχε ο Τούρκους υπουργός Εξωτερικών με τον Αμερικανό ομόλογό του. Την ίδια στιγμή στο «τραπέζι» των συζητήσεων μπαίνει και η άρνηση του Χακάν Φιντάν στην κίνηση που έκανε ο Άντονι Μπλίνκεν να τον αγκαλιάσει.

Κατά την Tageszeitung και όπως μεταδίδει η Deutsche Welle σε σχετικό της άρθρο η στάση αυτή του Τούρκου προέδρου συνιστά «μία εσκεμμένη προσβολή», η οποία οδήγησε τις συζητήσεις να αναλωθούν «σε μία ανταλλαγή ήδη γνωστών θέσεων».Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζητά «άμεση κατάπαυση πυρός» στη Γάζα, αλλά «μία «ανθρωπιστική παύση» όπως αυτή που επιθυμούν οι ΗΠΑ δεν του φτάνει ούτε στο ελάχιστο», αναφέρει το σχετικό άρθρο. «Αντιθέτως, συντάσσεται με τον βασιλιά της Ιορδανίας και τον πρωθυπουργό του Ιράκ, καταδικάζοντας την επίθεση του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας ως “έγκλημα πολέμου”, δίχως να διστάζει να υποστηρίξει ανοιχτά τη Χαμάς», παρατηρεί η Τaz.

«Ενδεχομένως ο Ερντογάν έχει συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να αναλάβει τον ρόλο διαμεσολαβητή και τώρα έχει πάρει θέση μάχης απέναντι στο Ισραήλ και τις ΗΠΑ» προσθέτει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ