Ανεβάζει ταχύτητες η κυβέρνηση στον Βορρά και τη Θεσσαλονίκη, μπαίνοντας δυναμικά στην μακριά τελική ευθεία που θα οδηγήσει στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Ήδη με τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα ξεκίνησαν εκ νέου στη Θεσσαλονίκη οι δια ζώσης εκδηλώσεις, στο επίκεντρο των οποίων βρίσκεται το κυβερνητικό έργο, όπως συνέβη αυτήν την εβδομάδα στην οποία ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Καραγιάννης παρουσίασε το συνολικό απολογισμό του κυβερνητικού έργου, καθώς και τον προγραμματισμό της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά στο επίπεδο των υποδομών και των έργων της πόλης. Την ίδια στιγμή ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Σταύρος Καλαφάτης ανεβάζει τους ρυθμούς του κυβερνητικού έργου με παρεμβάσεις, επαφές και συνεργασίες.

Ταυτόχρονα εντείνεται και η επικοινωνιακή αντεπίθεση της κυβέρνησης. Ήδη, με πολύ συντονισμένες κινήσεις, τόσο του αρμόδιου υπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου και του νέου Γενικού Γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Δημήτρη Γαλαμάτη, σύμφωνα με πληροφορίες ξεκινά αυτήν την εβδομάδα το briefing στη Θεσσαλονίκη. Ήταν μία προαναγγελία που έκανε ο κ. Οικονόμου μόλις πριν από 3 εβδομάδες (για την ακρίβεια στις 18 Φεβρουαρίου) κατά την πρώτη του θεσμική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη. Τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δίνει έμφαση στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή και ότι γι’ αυτό σε τακτικά διαστήματα, ει δυνατόν μια φορά τον μήνα, κυβερνητικό briefing, δηλαδή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για τη δραστηριότητα της κυβέρνησης, θα γίνεται στη Θεσσαλονίκη.

Κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη ο κ. Οικονόμου είχε επισημάνει ότι το υφυπουργείο και η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης θα έχουν από εδώ και πέρα έναν πιο ευδιάκριτο και ουσιαστικό ρόλο στην πόλη και στη Βόρεια Ελλάδα και ότι η κυβέρνηση θα κάνει προσπάθειες για τη στήριξη του δημοσιογραφικού κλάδου και την εξασφάλιση της επιβίωσης των περιφερειακών Μέσων Ενημέρωσης, επιδιώκοντας τον πλουραλισμό και την πολυφωνία. «Είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε ζητήματα που αφορούν τον δημοσιογραφικό κλάδο, ανάγκες και προβλήματα που οι αλλεπάλληλες κρίσεις έχουν ως συνέπειες και αποτύπωμα και στον εργασιακό χώρο των ΜΜΕ. Αναζητώντας τρόπο για την ενίσχυση του ρόλου τους, εξασφαλίζοντας την επιβίωση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, την επιβίωση των περιφερειακών ΜΜΕ, στηρίζοντας τον ρόλο τους, επιδιώκοντας, πάντα, τον πλουραλισμό και την πολυφωνία, κάτι που είναι πολύ ουσιαστικό και για την ίδια τη δημοκρατία και για την ανάδειξη συνολικότερα της προσπάθειας και της κυβερνητικής πολιτικής για την αναβάθμιση της ζωής των ανθρώπων που ζουν εδώ, αλλά και του ρόλου ευρύτερα της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας» ήταν τα λόγια του κ. Οικονόμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ