Τηλεδιάσκεψη είχε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την Άνγκελα Μέρκελ την Παρασκευή (18/12). Στη διάρκειά της, οι ηγέτες Γερμανίας και Τουρκίας μίλησαν για ζητήματα διμερούς συνεργασίας και αξιολόγησαν τη νέα εποχή στην οποία μπορούν να περάσουν οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Ερντογάν ανέφερε για άλλη μια φορά πως επιθυμεί να ανοίξει μια νέα σελίδα στις επαφές της χώρας του με την ΕΕ και ευχαρίστησε τη Γερμανίδα καγκελάριο για την «εποικοδομητική συνεισφορά και τις προσπάθειες» που κατάβαλλε υπέρ της Τουρκίας στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής.

Ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε, επίσης, την επιθυμία του για τη δημιουργία μιας θετικής ατζέντας, που θα αποφέρει αμοιβαία οφέλη και στις δυο πλευρές, μέσω συνεργατικών προσπαθειών και ζήτησε να μην πάει χαμένο αυτό το «παράθυρο ευκαιρίας» που ανοίγει.

Επανέλαβε πως η χώρα του είναι έτοιμη να ξεκινήσει διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα, παρά «τις δικαιολογίες που προβάλλει η ελληνική πλευρά» και τόνισε τις κινήσεις καλής θέλησης που κάνει η χώρα του στην Ανατολική Μεσόγειο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ