Ο κ. Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί το Άγιον Όρος από τις 27 ως τις 29 Μαΐου. Στις αρχές του μήνα μετέβη στο Φανάρι αντιπροσωπεία από Αγιορείτες μοναχούς για τη διάρθρωση του αναλυτικού προγράμματος της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, θα επισκεφθεί τις Μονές Μεγίστης Λαύρας, Ιβήρων και Καρακάλλου. Η επίσκεψη αυτή καθόλου τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. O κ. Βαρθολομαίος είχε ανακοινώσει την επίσκεψή του στην Αθωνική πολιτεία από τον Μάρτιο του 2022 κατά τη συνάντησή του στο Φανάρι με τον Kαθηγούμενο της Μονής Εσφιγμένου Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίο και πατέρες της Μονής, αλλά και με τον Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους, κ. Αθανάσιο Μαρτίνο λίγες ημέρες νωρίτερα.Ο κ. Βαρθολομαίος θα εισέλθει με το καραβάκι της γραμμής στο Άγιο Όρος την Παρασκευή 27 Μαΐου το απόγευμα και αφού του γίνει η επίσημη υποδοχή στις Καρυές και η Τράπεζα, θα κατευθυνθεί στην Ιερά Μονή Ιβήρων, όπου θα διανυκτερεύσει. Το πρωί του Σαββάτου (28/5) θα λειτουργήσει στο παρεκκλήσι της Παναγίας Πορταϊτισσας της Μονής Ιβήρων και στη συνέχεια θα μεταβεί στην¨Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας και ακολούθως στη Μονή Καρακάλλου για προσκύνημα.

Το απόγευμα του Σαββάτου θα περιηγηθεί στις Καρυές, θα επισκεφτεί την Αθωνιάδα Σχολή και το βράδυ θα διανυκτερεύσει στις Καρυές, στον ξενώνα της Ιεράς Κοινότητας.Στη Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο της επίσκεψής του θα βρεθούν οι δήμοι Καλαμαριάς και Θερμαϊκού, όπου θα παραστεί στις εκδηλώσεις «Καλαμαριά 1922-2022 – Μια θάλασσα μνήμες… και γινήκαμε όλοι ένα», με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη μικρασιατική καταστροφή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ