Μετά από μια μακρά περίοδο προκλήσεων και εντάσεων στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αύριο 14/4 ο έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας θα βρεθεί στην Άγκυρα αποδεχόμενος πρόταση για συνάντηση από τον ομόλογό του Μεβλέτ Τσαβούσογλου σε μία κίνηση καλής θέλησης αλλά με τον πήχη των προσδοκιών για το αποτέλεσμα των συζητήσεων σε χαμηλό επίπεδο.
Ο Νίκος Δένδιας είπε το «ναι» στην πρόσκληση, υπό την προϋπόθεση ότι μέχρι την ημέρα της επίσκεψης θα «υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες» για την υλοποίηση του ταξιδιού, το οποίο -όπως όλα δείχνουν- θα πραγματοποιηθεί, παρά τις εμπρηστικές δηλώσεις του επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν, κατά της Ελλάδας για “υπόθαλψη τρομοκρατών”.

Γεγονός είναι ότι ο έλληνας ΥΠΕΞ μεταβαίνει στην γειτονική χώρα με το αβαντάζ των πρόσφατων αποφάσεων της ΕΕ. Υπενθυμίζεται ότι στη δήλωσή τους οι 27 κάνουν αναφορά σε «θετική ατζέντα», η οποία ωστόσο συνδέεται άμεσα με την αποκλιμάκωση, τονίζοντας ότι η ΕΕ είναι «έτοιμη να συνεργαστεί με την Τουρκία με έναν σταδιακό, αναλογικό και αναστρέψιμο τρόπο». Σημαντικό το ότι η Ευρώπη δηλώνει πως παρακολουθεί τις διερευνητικές, τονίζει τις παραφωνίες της Άγκυρας στο Μεταναστευτικό και ξεκαθαρίζει ότι θα είναι παρούσα στο Κυπριακό, με επικρίσεις απέναντι στην Τουρκία για τα ανθρώπινα δικαιώματα, παρέχοντας στην Αθήνα μεγαλύτερο έρεισμα.
Με πληροφορίες από την αίθουσα σύνταξης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ